Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se vedle vás přistěhuje nová na první pohled spořádaná rodina, asi by vás nenapadlo, že jsou to najatí prodejci, kteří mají za úkol vnucovat vám nenápadně výrobky vabraných firem. A právě o to v tomto filmu jde. Nápad samotný je skutečně velmi zajímavý a troufám si říci i originální, a pokud jde o jeho realizaci, tak jsem ve výsledku docela spokojen. Námět byl dle mého názoru vytěžen až do dna, dějové zvraty, kterých bylo pomálu, mi docela vyhovovaly, a jediným zklamáním byl samotný konec filmu, který byl až přehnaně pozitivní a veselý vzhledem k tomu, co se před tímto koncem ve filmu odehrálo. Dále musím pochválit prostory, kde se film odehrával, jak interiéry, tak exteriéry byly úžasné a pro nás, kteří asi nikdy v žádné luxusní čtvrti bydlet nebudeme, to byl úžasný vhled do tohoto světa. Pokud se zaměřím na herecké výkony, tak tam jsem byl maximálně spokojený, David Duchovny zahrál perfektně a na svou roli se vyloženě hodil a ani ostatní jeho kolegové za ním nikterak nezaostávali. Film celkově vnímám jako nadprůměrný, a to především díky originálnímu nápadu, bohužel jednu hvězdičku strhávám za konec, který se sem příliš nehodil, a ve výsledku tedy uděluji čtyři hvězdy. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda Davida Duchovnyho a vyloženě nemusím Demi Moore, takže můj základní problém s tímto filmem byl, že jeho postava hrozně chtěla její postavu, ačkoli ona ještě ke všemu byla pěkné střevo. Navíc mi přišlo, že tak očividně propagovali své výrobky, že bych do dvou minut pochopila, že tady něco nehraje a tam to nepochopil nikdo. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

David Duchovny si evidentně umí vybírat projekty i mimo televizi. "Moodyho" nová rodina je perfektním vyobrazením amerického snu. Dokonalá je rodinka jen na povrchu, jako divák jsem samozřejmě okamžitě nahlédl pod pokličku a ihned poznal, co se skrývá pod názvem Tajemství šéfkuchaře. Chytrý a hlavně originální scénář rozehrává příběh plný přetvářky, lhostejnosti a lží, ukazuje zidealizovaný svět některých Američanů, lidskou závist, ale i prozření, uvědomění si vlastního já a stavění řešení problémů těch druhých nad problémy své. Další nezávislý film hraje na trošku jinou notu než ostatní letošní filmy téže kategorie. Demi Moore se konečně ukázala v dobrém filmu, a to je také plus. Není toho moc, co bych rodince Jonesových mohl vytknout, a tak sázím čtyřhvězdičkové hodnocení. PS: Klidně bych si to s panem Jonesem alespoň na chvíli vyměnil. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Velice originální, neotřelý a hodně současný námět, bohužel následné samotné zpracování značně pokulhává. Dokud se snímek drží v rovině " dokonalá rodinka " žijící podle nejmodernějších trendů a diktující svým sousedům co je " IN " ( tzn. 1/3 snímku ) jedná se o zdařilou podívanou. Bohužel v momentu, kdy se to zlomí na obyčejné romantické " drama " to jde se snímkem čím dál tím více z kopce a absolutním vrcholem je potom samotný konec. Tady už pouze scházelo, aby se celá ta fiktivní idilická rodinka dala i v reálu dohromady a žili spokojeně až do smrti :o( Přitom velká škoda, potenciál, ten tam rozhodně byl. To by ale snímek musel zůstat v rovině prvních cca 30 min a jít mnohem hlouběji k jádru věci. Mám ale silný pocit, že takovéto ambice ani sami tvůrci neměli. V rukou schopnějšího scénáristy a režiséra mohlo jít rozhodně o silnější podívanou. Herecké výkony standart. Nic víc, nic míň. V případě D. Duchovnyho se o " druhého Hanka Moodyho " rozhodně nejedná ( nevím, kdo přišel na takovýto příměr ), Demi neurazí a i v jejích letech ji to zatraceně sluší. Nicméně to nemění nic na faktu, že po opáčku v budoucnu rozhodně nesáhnu. Nevidím k tomu jediný důvod! Na jedno shlédnutí se to ale " přežít bez újmy " dá :o)60% víc ani ťuk..... p.s. to uživ. Beskydka....tak se na to koukni.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Taky jste čekali, že to celé bude trochu jinak? Ale tahle verze s tajnou rodinou možná byla lepší, než by se původně mohlo zdát. Pro mě stál zato hlavně konec, který byl sice trochu moralizující, ale aspoň tomuhle filmu dodal lepší (uvěřitelnější) vyznění. A nemám ráda Demi - ta ženská neumí stárnout. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)
  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)

Reklama

Reklama