Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezvýznamný dealer David Burke je obchodník na volné noze, jehož zdrojem příjmů je prodej marihuany té nejvyšší kvality. Když je jednoho dne okraden o výdělek i o zboží, dostává se do velkého maléru. Jeho dodavatel je ochotný odpustit mu jeho dluh, ovšem pouze v případě, že osobně dojede do Mexika a propašuje přes hranice novou zásilku marihuany. Aby nestrávil zbytek života v mexickém vězení, potřebuje dokonalé krytí. Prvním krokem je sehnat si falešnou rodinu. Takže si obstará zchudlou erotickou tanečnici, protřelou potetovanou puberťačku s piercingem a dementního chlapce z jeho domu. Slíbí jim prachy za to, že budou hrát rodinu, a rodina Millerových je na světě! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 302)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ovládaj sa!.., je to tvoja mama..." Táto komédia aspoň trochu vybočuje zo zabehaných koľají a kľudne to berte ako pochvalu. Aj keď je záver a "pointa" jasná už z plagátu, či zo stručného prečítania deja, nevadí to. Ide o humor a tu sa pár vtipov naozaj vydarilo. Aj keď má humor kolísavú úroveň, skutočne si tu nájde takmer každý tú svoju scénu. Mňa zabilo to spuchnuté vajco...Celkovo možno jemný nadpriemer, ale nuda nehrozí a celkom ma to bavilo. Takže štyri hviezdy, prečo nie? 70%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirovnal by som to k štandardizovanému obedu v závodnej jedálni. Účel spĺňa, pár zasmiatí vyvolá. Ako celok je to však dokonale sterilizovaný produkt bez výraznejšej chuti. Díler trávy - moralista, čo nepredáva deťom. Ochraňuje náhodne prepadnutých. Film o tráve a nefajčia sa v ňom ani jointy, ani cigarety. Protidrogová politika i polícia ako jej vykonávač je prísna (mexické hranice) aj presne zamierená voči najväčším rybám. Rodina je silné slovo. Hoci fiktívna, vyrieši nestabilnú finančnú i životnú existenciu z hľadiska meštiackej normality sa vymykajúcich týpkov a s pomocou donucovacieho aparátu ich zviaže do šťastnej a svojráznej svorky. Divák sa im rád zasmeje. Zároveň sa netypická komunita stane záujmom obdivu typickej meštiackej rodiny. Zvláštnosti, extrémny humor a hlášky sú v akomkoľvek zmysle povolené v sfére sexu, vylučovania, telesných úrazov a vzťahov. Intimita nastorako tvorí aj základ často recyklovaného humoru. V tejto sfére sa vyskytuje aj "veľkorysé" ironické zhadzovanie schém a klišé. Základy, ako sú správna rodina, spravodlivá, no prísna polícia, zlí zločinci, trestnosť užívania a predaja drôg a odviazané rodinné žartovanie bez zábran - ostávajú viacmenej nedotknuté. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bob Fisher, Steve Faber, Sean Andres, John Morris / Príbeh: Bob Fisher, Steve Faber | Hudba: Ludwig Goransson, Theodore Shapiro | Produkcia: Chris Bender, Vincent Newman, Tucker Tooley, Happy Walters | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: New Line Cinema, Newman/Tooley Films, Slap Happy Productions, Heyday Films, Bender-Spink | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 269,994,119 $ || Sprostučká komédia, v prvej polovine plná prekvapení a nových postupov. Bola by to čistá plná pálka, keby film neskĺzol do sladkého amerického klišé. Ps: Ďalší film, ktorý predurčuje smerovanie kinematografie k brehom bezzábrannosti a samoúčelnej sprostosti. Práve preto, ešte raz by som to vidieť asi nechcel. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Fiktívna rodinka Millerovcov má výbornú chémiu a ich trip ma skutočne pobavil. Jednotlivé scénky držia pohromade, vtípky sú nasmerované správnym smerom a herci dali príbehu tú správnu tvár. Ruku na srdce, nie je to žiadna komediálna pecka, ale humor tu naozaj funguje a to je v tomto žánri to najdôležitejšie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kdo do takové role ukecal Jennifer Aniston. Jedná se totiž o netradiční, skoro až erkovou, komedii, ve které Aniston tancuje u tyče. Celé je to navíc takové přisprostlé, jelikož Jason Sudeikis naverboval 3 lidi, kteří mají tvořit jeho rodinu, a jelikož se ve skutečnosti vlastně o jeho rodinu nejedná, v klidu si jim občas zanadává. Celkově se jedná o povedený film, ve kterým není humoru nedostatek, je to ale opravdu až moc dlouhý. Nevím, proč se nyní u komedií ustupuje od klasické 90ti minutové stopáže...70% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby byly 150,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 270 mil. (NIRO)
  • Pavouk, který pokouše Kennyho (Will Poulter), patří ke sklípkanům - konkrétně je to Sklípkan Smithův (Brachypelma hamorii). Je to pavouk, často se vyskytující na mexickém území, jehož typickou obranou je vyčesávání chloupků z horní části zadečku. Výpad je jako obrana velmi ojedinělý, protože je to neagresivní druh. Jeho jed není pro člověka nebezpečný (pokud není dotyčný citlivý na živočišné jedy). (cze.Oi)
  • Keď Kennyho (Will Poulter) uštipne pavúk do jeho semenníkov, stiahne si nohavice, aby ich ukázal svojej falošnej rodine. Kým sa Rose (Jennifer Aniston) a David (Jason Sudeikis) hádajú, Kenny stráca pomaly vedomie, pritom v zábere vidíme jeho holé pozadie, čiže má spustené nohavice. No v druhom zábere, keď odpadne, už má nohavice oblečené. (Hudakfilms)

Související novinky

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama