Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a celkovým způsobem zpracování lze toto veledílo ČT vysílat v obvyklém nedělním popoledním čase. Na Štědrý večer jsem ale opravdu čekal něco hodnotnějšího. Holt, stará dobrá klasika se už dneska moc netočí a doba degeneruje pomocí českých telenovel i dříve uznávané herce. PS: Už nezpívejte. ()

SonGokussj odpad!

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách mi to bylo jasné. Dal jsem příležitost dalších 20 minut a s radostí pak přepl na jiný program. Trapné scény, trapné efekty, trapné dialogy. Zdá se to jen mně, nebo všechny "nové super pohádky" mají asi 20 herců a tím to končí. Se radši podívám na Císařův Pekař - tam to aspoň žije. Tohle bych zařadil mezi nástroje pro mučení čarodějnic. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy by to mohla být výborná pohádka. Rušilo mě, že princezně končí čelo zhruba tam, kam si dívám čelenku, aby mi vlasy nepadaly do obličeje, rušilo mě, že nebyly jasné vztahy vedlejších postav. Vadilo mi, že princezna, která měla být jemná a hodná, se projevila jako hysterická kačena, které člověk to zakletí vcelku přál. O tom, co si myslím o někom, kdo objímá hořící lidi, se nebudu rozepisovat. Ale ta ohnivá potvora byla povedená, královna in memoriam také (mluvím o nápadu i představitelce). Byla tam hezká písnička a pro ty makové koláče na konci jsem ochotná odpustit i to, že si příběh v posunu pomáhal berličkami zbytečných hloupých (nebo zbytečně hloupých?) kouzel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak takhle teda ne.. Kde jsou ty časy, kdy si tvůrci pohádek nemuseli vypomáhat nesmysly typu „chci princeznu, ona hoří (nebo o co tam šlo), tak ji obejmu a všichni budou šťastní a spokojení, aby i v dalším roce mohli vyprodukovat podobně laděnou pohádku prazvláštních kvalit“..? Aspoň, že té Tenorové to sluší.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená pohádka s přijatelnými a nerušivými triky, která bohužel ale je tak šíleně roztahaná, že místy nudí. Hodinová minutáž by byla akorát. Jedna vskutku pěkná písnička však nezachrání prostý příběh, který se v polovině těžce zkomplikuje, aby ke konci se vše rychle rozpletlo. Místy spíše povrchní podívaná, která potěší pěknými exteriéry. Toť vše. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Zdeněk Zelenka dostal nabídku natočit štědrovečerní pohádku. Zadání znělo natočit veselou pohádku, jelikož rok předtím měla Česká televize smutnou pohádku a lidé protestovali. (cariada)
  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)

Reklama

Reklama