Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jak natočit pohádku v deseti krocích: 1) Scénář a děj = šablona jak prase, hlavně se nesnažit vymýšlet nic, co není už 1000x osvědčeno, 2) Musí to být laciné, čím více, tím lépe a hlavně, ta lacinost musí bít do očí, 3) Nutno obsadit ansámbl, za jehož výkony bude divákovi při sledování pohádky trapno a zároveň celého štábu líto, 4) Nezapomenout zakomponovat nějakou českou novou blábolačku, aby se uživil autor hudby i textař, 5) Rychle vyprodukovat, sestříhat a švihnout to mezi vánoční pohádky, 6) Na ostatní kroky srát a hlavně to udělat rychle, aby se spotřeboval rozpočet na pohádky a příští rok byl taky nějaký. ~~~ 1,5* aneb další klasická moderní pohádka, ta půlhvězda navíc je za kostýmy, alespoň někdo si dal při tvorbě práci. Nebýt Stracha s Andělem Páně, tak už by bylo natáčení moderních pohádek a jejich uvádění o vánočních svátcích zakázáno vyhláškou Ministerstva kultury. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnou tetu jsem neviděl a asi už ani neuvidím, protože ten Zelenka je očividně hysterická šmíra zhruba na úrovni Václava Klause. Boháč a chudák (disponující stejnými efekty v podobě kouzelných ženštin) se ještě dal strávit, ovšem nevkusnost tohoto škváru hraničí se zločinem. Televize, která tohle vyprodukuje a předloží dětem, zaslouží vyhodit do povětří. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Když to štědrovečerní pohádkové prokletí nezlomil ani Zdeněk Zelenka, tak co bude dál? Producent na něm měl roztrhat nejméně 4 košile, aby se vykašlal na bohatou výpravu a věnoval se tomu, za co je placen - totiž režii! A když už byl v tom trhání, měl roztrhat v první řadě scénář! Na place jakoby vládla nikoliv improvizace, ale tvůrčí anarchie, protože hrají všichni příšerně. Jediné co stojí za pozornost je kamera. Dejdara už definitivně škrtám a o tom princovi se mi bude dlouho zdát. Mám pocit, že přišel na casting jiného filmu. Původně měl hrát šestou dračí tlamu v Bajajovi. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mě fakt trýznivé vidět během páru dní dvě české pohádky poslední dekády a obě ohodnotit jednou hvězdou, protože prostě za víc nestály. Tohle byla hrůza s tragickým Krausem v hlavní roli (to se vážně nenašel nikdo lepší?) a s bohužel směšnými Abrhámem a Šafránkovou. Bože, jak hluboko ještě české pohádky klesnou? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Zdeněk Zelenka dostal nabídku natočit štědrovečerní pohádku. Zadání znělo natočit veselou pohádku, jelikož rok předtím měla Česká televize smutnou pohádku a lidé protestovali. (cariada)
  • V pohádce je použito 172 počítačových triků. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno