Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (380)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mě fakt trýznivé vidět během páru dní dvě české pohádky poslední dekády a obě ohodnotit jednou hvězdou, protože prostě za víc nestály. Tohle byla hrůza s tragickým Krausem v hlavní roli (to se vážně nenašel nikdo lepší?) a s bohužel směšnými Abrhámem a Šafránkovou. Bože, jak hluboko ještě české pohádky klesnou? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměla takové dilema mezi volbou 2 a 3 hvězdiček. Tahle pohádka totiž staví na opravdu dobrých nápadech a za muzikálovou scénku z královské kuchyně by se nemusel stydět ani lecjaký celovečerní film pro děti... Jenže "Kouzla králů" bohužel fatálně selhala ve výběru herců. Z plna hrdla jsem se zasmála při čtení zdejších zajímavosti, kde jsem se dočetla, že nikdo z uchazečů o hlavní roli neuměl jezdit na koni ani šermovat jako Martin Kraus. To jako vážně? A jeho úděsná dikce a úšklebky nikomu nevadily? Mně tedy ano. Promarněný potenciál. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo... od katastrofálního castingu a "hereckých" výkonů v hlavních rolích přes podivně zmatlaný příběh, který působí mnohem delší než je jeho reálných 75 minut, a v němž se najde čas i na patřičně strašlivou "veselou písničku", až po naprosto zoufalé "CGI efekty". Heslo "když na to nemám, tak to nedělám" je zjevně tvůrcům této pohádky cizí. U scény, kdy se podivně poskakující a halekající dřevem vyztužený Martin Kraus bije s "děsuplnými" křišťálovými lebkami, jsem se pobavil jako už léta ne. Bohužel ne tím správným způsobem:P Jediní, kdo se jakž takž drží, jsou Josef Abrhám s Libuší Šafránkovou, ale ti jaksi nemají co hrát. Takže děkuji pěkně, ale tohle už opravdu víckrát ne. 20% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale Kouzla králů jsou pro příjemného Krause, krásnou Tenorovou a dokonalou ústřední písničku mým guilty pleasure mezi všemi novodobými vánočními pohádkami, které každoročně ve velkém uvádí Česká televize. "Buchet je spousta, lahodná sousta..." si rád broukám v hlavě i tolik let po prvním zhlédnutí téhle povedené pohádky. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Celkově to byl docela dobrý nápad, velkoryse pojatá televizní pohádka, která by měla hlavu a patu a vycházela z těch dobrých tradic české pohádky. Když ale jdeme do detailů, vidíme, že provedení bylo překvapivě amatérské. Nepovedly se na mnoha místech dialogy, několikrát mě vysloveně tahaly za uši. Herecké výkony tomu pak odpovídaly, bohužel i u tradičních hereckých opor. Inu, když je špatný text, špatně se i hraje. Největším problémem ale byl výběr hlavních představitelů - to se opravdu nepovedlo. Raději nebudu pokračovat, protože bych měl problém udržet ty tři hvězdičky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Při skladbě "Buchet je spousta" probíhá pár koridorem zámecké kuchyně. Proběhnout by ovšem takto nemohli, jelikož tato chodba v kuchyni na zámku Žleby je slepá s jedním jediným vchodem. Ve skutečnosti vybíhají z bourárny masa a vracejí se do hlavní "varny". (DexMASTER094)
  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)

Reklama

Reklama