Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Zápletka vycucaná z prstu v sobě nezapře prvky podřadné fantasy adventury. Děj plyne. Velmi nezajímavým způsobem, žádná dramatická akce, žádné napětí nepotěší diváka. Když k tomu připočtu, že hlavní hrdina je antisympaťák, kterému přejete, aby ho už konečně pověsili, vychází mi odpad. A dotvrzují to jen debilní pokusy o gagy, které má ve scénáři Dejdar. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Kryndapána, na to že kafe vůbec nepiju, je tahle pohádka opravdu silná káva. Tadeáš vysvobodí princeznu prostě tak, že udělá, co se po něm chce, bez špetky invence, takže by ji vlastně mohl osvobodit každej, kdo je natolik blbej, že sáhne holýma rukama do plamenů. Král Dobromil je spíš Hloupomil, protože neudělá jediné rozhodnutí bez toho, aby se šel zeptat obrazu a princezna? Ta se chudák potatila, takže Tadeáše poslouchá jako hodinky. Zlý Vladan zase vydrží být po celý rok hodným Vladánkem a vůbec se neprozradí, co je za záporáka. To už by si tu princeznu snad i zasloužil, ne? Zkrátka a dobře příběh, příběh, příběh.... a taky vesměs mizerné herecké výkony. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy by to mohla být výborná pohádka. Rušilo mě, že princezně končí čelo zhruba tam, kam si dívám čelenku, aby mi vlasy nepadaly do obličeje, rušilo mě, že nebyly jasné vztahy vedlejších postav. Vadilo mi, že princezna, která měla být jemná a hodná, se projevila jako hysterická kačena, které člověk to zakletí vcelku přál. O tom, co si myslím o někom, kdo objímá hořící lidi, se nebudu rozepisovat. Ale ta ohnivá potvora byla povedená, královna in memoriam také (mluvím o nápadu i představitelce). Byla tam hezká písnička a pro ty makové koláče na konci jsem ochotná odpustit i to, že si příběh v posunu pomáhal berličkami zbytečných hloupých (nebo zbytečně hloupých?) kouzel. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Kritika by se měla začínat něčím pozitivním... takže... jo, písnička byla docela pěkná. Ale tím to asi končí. Možná ještě pěkné prostředí. Pozitivní máme za sebou. Hurá na negativní, toho bude víc. :) Předně samotný příběh, neříkám, že nápad je špatný, ovšem jeho řešení je nudné, nezajímavé... Kam se ztratila dobrodružství, napětí dřívějších pohádek? Herci... škoda mluvit. Hrát zjevně neumí a co je nejhorší, jakmile otevřela polovina z nich pusu, rvalo mi to uši. I já umím intonovat lépe než oni. Děs... Jako malá jsem se na Vánoce těšila především díky krásným starým pohádkám, které běžely v kuse celý den. Poslední dobou se můžu "těšit" leda tak na přiblblé americké komedie a naprosto nepohádkové české pohádky. Škoda. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výprava sice téměř pohádková, herecké obsazení v podání Abrháma, Šafránkové, Dejdara, Schneiderové, Smutné či Skopala osvědčené, ale scénář slabý. Přitom nápad o sváru vodní a ohnivé vládkyně zajímavý. Kouzla králů prostě narozdíl od československé pohádkové klasiky nezapůsobila, takže je nemusím vidět vícekrát. Příjemná hudba Jiřího Škorpíka, včetně písniček - při songu "Buchet je spousta" hlavní představitelé Petra Tenorová a Martin Kraus působili v takovém klipovitém pojetí v roli kuchtíků nejlíp, ale na celovečerní film nestačili, vypadali spíš jako kluk/ holka z plakátu. Texty písní: Lou Fanánek Hagen, Pavel Vrba. Zpěv: Petra Páchová a Jiří Škorpík (Buchet je spousta), Jiří Škorpík a Dasha (Kouzla králů). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby (knihovna - zámecká pokladna, kuchyně), na hradě Kost a v Hoslovickém vodním mlýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama