Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (379)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak nebudu se tady kasat a shazovat tuto pohádku ještě více. Nic jsem neočekávál ale přece jen sem nakonec jakousi štědrovečerní nadílku dostal. I když pohádky v minulých letech na Šťedrý den bývaly o dost lepší. Celkový nápad, vyznění a titulní píseň si dvě hvězdičky zaslouží. Nejvíce mě na těchto filmech trápí finální dabing. Je to opravdu hodně slyšet pane režisére. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Soumrak klasických pohádkových příběhů dochází svého hořkého konce v posledních letech zejména prostřednictvím zmetkové tvorby Zdeňka Zelenky, neurvale demolujícího snad všechny atributy dětské fantazie. Kouzla králů nejsou nic jiného, než další mizerný šunt, podléhající současnému konzumnímu diktátu, v němž se romantika a humor propadly kamsi do ztracena. Ztracený je tu ostatně i divák. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

No to zase byla jednou pěkná blbost. Nechápu kam Zelenka dal oči. Naprostá šílená změť dementních a stupidních dialogů, zpěvu a podivných vizuálních efektů. Herecké výkony všech jsou prakticky k ničemu. Abrhám hraje jak ponocný, Kraus je mi absolutně nesympatický a jediný kdo si hraní užívá je Libuška, která ale bohužel nedostala tolik prostoru se projevit. Tohle jste teda pane režisére moc nevychytal. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Když to štědrovečerní pohádkové prokletí nezlomil ani Zdeněk Zelenka, tak co bude dál? Producent na něm měl roztrhat nejméně 4 košile, aby se vykašlal na bohatou výpravu a věnoval se tomu, za co je placen - totiž režii! A když už byl v tom trhání, měl roztrhat v první řadě scénář! Na place jakoby vládla nikoliv improvizace, ale tvůrčí anarchie, protože hrají všichni příšerně. Jediné co stojí za pozornost je kamera. Dejdara už definitivně škrtám a o tom princovi se mi bude dlouho zdát. Mám pocit, že přišel na casting jiného filmu. Původně měl hrát šestou dračí tlamu v Bajajovi. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená pohádka s přijatelnými a nerušivými triky, která bohužel ale je tak šíleně roztahaná, že místy nudí. Hodinová minutáž by byla akorát. Jedna vskutku pěkná písnička však nezachrání prostý příběh, který se v polovině těžce zkomplikuje, aby ke konci se vše rychle rozpletlo. Místy spíše povrchní podívaná, která potěší pěknými exteriéry. Toť vše. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)

Reklama

Reklama