Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 060)

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lze Senovi opravdu vyčítat některé do očí bijící nedostatky, když jde ze snímku jasně poznat, že byl natočen zejména z lásky k divákům? Tahle fantasy s Nicem Cagem je nádherně béčková jízda, která nemůže urazit (nebo dokonce znechutit) snad nikoho. Hercovy pověstné příčesky jsou sice již tak ohrané, že samotný první záběr na Cage vyvolá salvu smíchu, ale je to opravdu jen na chvíli... Pak už se putuje napříč středověkou krajinou temnými lesy a krásnými dolinami, sem tam se povede nabušená akční scéna nebo lekačka, a než se jeden naděje, přijde finále. Finále, které mi až na slabší triky vůbec nevadilo - naopak. P.S. Úvodní prostřihy na rozličné bitevní události jsou velmi nápadité. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Další podivínský sestřih a fajnový mečík nedělá z Cage automaticky hrdinského rytíře. A Cage jako rytíř automaticky neudělá z takovéto kardinální slátaniny dobrý film. Všechno je zde špatně. Logika si vzala dovolenou, postavy jsou na pěst, triky k pláči, příběh o hovně. Člověku je až té Claire Foy v roli čarodejnice líto. Kukadla jako zrcadla, hezká tvářička a jako jediná z celého ansáblu se alespoň snaží hrát... dokud z ní Sena neudělá digitální blivajz s hlasem Horsta Fuchse. Jako studentský film o skupině podivínu, kteří zmateně pobíhají mezi kulisami Monthy Pytona, by se to ještě dalo. Ale jako snaha o ospravedlnění zvěrstev, která církev za středověku napáchala? Ne, to ani náhodou. Jen vlásek od absolutního odpadu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Indikátor guilty pleasure nezablikal ani jednou. Tohle je prostě jen všeobjímací, smrtící béčková nuda, která nefunguje v žádném směru. Na Cage (vnítřními démony pronásledovaný křižák potřistapadesáté?), Perlmana (rádoby vtipný středověký sidekick, to jako vážně?) a trikaře mor! (nebo aspoň zlaté maliny) 30% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Claire Foy (Dievča) pre vcítenie sa do svojej roly skúmala čarodejníctvo a démonizmus. (Arsenal83)
  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Pule, na myse Kamenjak (Chorvátsko), Innsbrucku, Leobendorfe, Sankt Koloman, St. Johann im Pongau, pohorie Totes Gebirge, jazerá Seewaldsee a Traunsee (Rakúsko), v Budapešti, Etyek, Pomázie (Maďarsko) a Shreveport (Louisiana, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama