Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (189)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úžasný formát filmu, pri ktorom si človek dokonalo uvedomí ako letí čas. To všetko na portréte jednej rodiny, ktorú sledujeme s 3-ročnými odstupmi. Vynikajúca atmosféra znásobená výborne vybratou hudbou, ktorá sprevádzala rôzne scény. Veľmi sa mi páčilo ako v tom všetkom boli vyjadrené bežné radosti, no predovšetkým starosti, ktoré prichádzajú priamo úmerne pribúdajúcim vekom. Skvelo vystihnutý kolobeh života, hoci len v rozmedzí 12 rokov, no bolo tam všetko, čo bežne naše životy sprevádza. Niektoré momenty vyvolali úsmev, iné dojatie, no boli tam aj naozaj smutné zvraty. Čo povedať? C'est la vie! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Rémi Bezançon si pomaličku otevírá dveře do mojí top 10 nejoblíbenějších režisérů. Po perfektním Un Heureux événement jsem objevil i tenhle poklad, a musím říct že je snad ještě lepší. Na 112 minutách filmové nádhery mě definitivně přesvědčil že "krev není voda", i když bychom třeba sebevíc chtěli. Děj trochu klame tělem, a opravdu se skládá z pouhých pěti dnů - plus jeden společný den navíc. Ale jakých dnů! Během nich jsem se s rodinou Duvalových tak sžil, jako kdybych jejich osudy sledoval dlouhé roky v nekonečném seriálu. Postupně jsem si oblíbil všechny, i když jsem každého viděl v situacích ve kterých na sebe nemohou být pyšní. Tohle kouzlo je možné díky perfektně napsaným a zahraným postavám, tak i neklišovitým scénám s jemným smyslem pro humor. Celkový dojem ještě vyšperkovala šestihvězdičková hudba, soundtrack je neskutečná paráda. Top 10 za rok 2008. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další Francie, která je u mě na plný počet. Poslední dobou se to stává až nebývale často. Na druhou stranu mi to ale vůbec nevadí. Pokud budou přicházet s takovými dobrými nápady, jako zrovna v tomhle filmu, budu ty pěti hvězdy sázet s radostí. Odvyprávět totiž příběh naprosto průměrné francouzské rodiny v rozmezí pěti dnů v jejich životě s tím, že každý den je o jednom členovi, mi prostě přijde totálně super. Do toho je to strašně sympatický, příjemný, nenásilný a naprosto lidský, takže neváhejte ani Vy a pojďte se podívat taky. Tenhle film si to rozhodně zaslouží. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská emotivní mixáž od začátku až do konce. Mohli jsme zde zažít téměř vše, co život přináší i ve skutečnosti, od lásky, zklamání, radosti, smutku, poznávání, skrytých tužeb až po určitou vnitřní proměnu jednotlivých členů rodinky Duvalových. Film, který se mě opravdu hluboce dotkl, na který hned tak nezapomenu a za to chválím režiséra, který ten námět dokonale zpracoval. A na závěr dvě malé rady : dejte si pozor na tibetský čaj a pospěšte si se vším, co máte v plánu, protože zbytek vašeho života vám na to nemusí stačit. Tleskám a dávám s radostí nejvyšší hodnocení. ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale dávam iba tri hviezdy. Nie že by ma to nechytilo, vôbec nie, práve naopak. Po tak rozťahanom úvode, kedy som to chcel vypnúť a priemernom jadre, nasledovala dobrá gradácia a silný záver. Inými slovami, film sa každou minútou zlepšoval, no neodpustím mu nepremyslený strih od postavy k postave v tých najnevhodnejších okamihoch. Vyborný soundtrack. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama