Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (189)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vychytaný název zlomového okamžiku v životě jednoho každého z obyčejné pětičlenné rodiny, jehož důležitost je uchopena jako subjektivní vjem jednotlivých členů. Žádná velká morální dilemata ani extrémy, jen ubíhající čas, který nás učí přizpůsobovat postoje, prohazovat přední místa priorit a nacházet cesty zpět. Více, než čím jiným se snímek zabývá procesem odpouštění - co všechno musí rodiče prominout svým dětem a samozřejmě naopak, aby byli schopni nadále se navzájem milovat a tím se mnohem lépe vyrovnávat se ztrátami, které neodvratně přijdou. Jedině pak se může i den z nejsmutnějších stát perfektním, jak praví skvěle vybraná finálová skladba... Skvělý Marc-André Grondin a soutěž ve hře na kytaru bez kytary :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela povedený hořko-sladký příběh jedné francouzské rodinky. Proč docela? No ač se mnou nebudou mnozí souhlasit, tak rozkouskování filmu na poměrně velké množství scén z různých období považuji za malé mínus. Dochází totiž k tomu, že některé z nich jsou bez problému uvěřitelné a některé zas působí trošičku hloupě. Vzhledem k tomu, že se tento snímek jednoznačně snaží navodit dojem uvěřitelnosti, reálnosti a běžného života, tak se mu to dle mého názoru ne vždy daří. 65% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úžasný formát filmu, pri ktorom si človek dokonalo uvedomí ako letí čas. To všetko na portréte jednej rodiny, ktorú sledujeme s 3-ročnými odstupmi. Vynikajúca atmosféra znásobená výborne vybratou hudbou, ktorá sprevádzala rôzne scény. Veľmi sa mi páčilo ako v tom všetkom boli vyjadrené bežné radosti, no predovšetkým starosti, ktoré prichádzajú priamo úmerne pribúdajúcim vekom. Skvelo vystihnutý kolobeh života, hoci len v rozmedzí 12 rokov, no bolo tam všetko, čo bežne naše životy sprevádza. Niektoré momenty vyvolali úsmev, iné dojatie, no boli tam aj naozaj smutné zvraty. Čo povedať? C'est la vie! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Duvalovi měli tedy k ideálu harmonické rodiny pořádně daleko, ale o to více na mně působili opravdověji a věrohodněji. Tak už to v životě chodívá, že si občas lidé navzájem ubližují i když se mají rádi, dělají chyby, které převzali od svých rodičů a někdy se i na nějakou dobu od sebe odcizí. A jindy se zas usmiřují, obrušují hrany, tím jak dospívají a pak jsou schopni si navzájem porozumět, nebo si odpustit. Zkrátka nic není černobílé, stejně jako tato ne zas tak veselá komedie s výbornými herci a muzikou, která mně potěšila. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Frantíci si mě opět získali. Dokázali sestavit laskavé drama o obyčejných životních situacích, které mě neobyčejně zaujalo. První den zbytku tvýho života je výbornou sondou do duše každého diváka, který se na filmy divá i proto, aby se nad nimi mohl posléze zamyslet. Můžu s rukou na srdci říci, že jsem do nového filmového roku vykročil se správným zástupcem těch perfektních kousků. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama