Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 246)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

No jasně, taky bych byl rád, kdyby se celý film jmenoval "Toto na mašině" a adekvátně tomu byla pozměněna i obsahová náplň. Ale že by mě Osamělý jezdec v této podobě nudil, to fakt říct nemůžu. btw. Mám pocit, že ta část amerických kritiků, která žehrá, jak postava Tota naplňuje obehrané koloniální stereotypy, zřejmě přehlédla, že tato skutečnost je ve filmu otevřeně reflektována. Většina filmu je přece pojata jako očividně zkrášlené a přibarvené vzpomínání zestárlého Tota, jenž je doslova (!) výstavním exponátem stereotypu 'ušlechtilého divocha'. (Následuje mírný SPOILER:) Když navíc John Reid nabyde přesvědčení, že jednání jeho společníka s vránou na hlavě je běžným projevem indiánské mentality a kultury, je (spolu s divákem) vzápětí usazen náčelníkem kmene, který Tota prohlásí za blázna, jenž se ohání indiánskými pohádkami pro děti. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prodělečný film? Proč? Náhodou velmi vydařený snímek, kde září opět Johnny, který hraje praštěnýho indiána, který nemá daleko od charakteru Sparrowa, i když tyto dvě postavy by se rozhodně srovnávat neměly, ale nabízí úsměvné okamžiky, které měly zřejmě přenést slávu a obdiv i na Tonta. U mě to fungovalo, skvěle jsem se bavil, jen je tu opět zarážka v podobě dlouhé stopáži, které nemám moc v lásce. Jinak příběh byl na western velice příjemný a koníka chci domů! :D ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Apači?" - "Komančovia." - "To je dobre, nie?" - "Ani nie." - "Čo to robia?" - "Tancujú bojový tanec smrti." Dobre, takže z tohto séria nebude. Bol som šokovaný z toho, aké nevtipné to je a ešte viac z toho, že to (pravdepodobne...?) vtipné ani byť nemalo. Verbinski nakrútil "vážny" western s občasným komediálnym žmurknutím. Niečo ako Kovboji a votrelci. Rovnako únavné, ťažkopádne, negatívnym spôsobom zvláštne, ambiciózne, rovnako vážne, rovnako nevtipné, rovnako mizerné. Depp je úplne mimo, Hammer si po tomto maléri hlavnú rolu nezaslúži. Prečo teda "až" 40 %? Lebo finále. Niečo také obrovské sa skutočne len tak často a hocikde nevidí a v sprievode dokonalej hudby je to sexi potešenie pre každého fanúšika skvelej, monumentálnej akcie. Mám pocit, že celý tvorčí tím do tohto filmu išiel práve len kvôli finále. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže katastrofa typu Wild Wild West príp. Jonah Hex sa nekoná. je to úplne v poho ale žiadna pecka.chcelo by to o nejakých 15-20 minút skrátiť a deppovi vysvetliť, že jack sparrow je len jeden.., takých 7/10 , ale keď film obsahuje niečo ako záverečnú akčnú scénu, ktorá je je BOŽSKÁ, musím zaokrúhliť smerom hore. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski je podle mě jeden z nejlepších režisérů současnosti. Jeho akce má vždy nápad a čiší z ní sebejistota. Mě se Lone Ranger líbil, i když mi herecky přišli o hodně lepší padouši (hlavně Fichtner a pak ten co tam nosil ty ženský hadry), než hlavní duo. Johnny Depp bohužel moc nevypadá jak indián, takže působí fakt divně. Finální akční scéna mě ale strhla a i minulost Tonta na mě zapůsobila. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Počas natáčania sa u niektorých členoch štábu vyskytli ovčie kiahne. (milealelia)
  • Scéna, kdy se John Reid (Armie Hammer) probudí na vrcholu dřevěné konstrukce, byla natočena na špici skály v parku Dead Horse Point bez použití CGI. Herec tam údajně musel být sám, jelikož by stavba dva lidi neudržela. (Brousitch)
  • Vo filme sa John Reid (Armie Hammer) pýta Tonta (Johnny Depp), či vie, čo znamená jeho meno v španielčine. Doslovný preklad je "hlúpy". (toi-toi)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama