Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jean-Peirre má problém. Oni totiž po něm všichni až do smrti budou chtít "další Amélii". A protože tenhle člověk nepodléhá tlaku veřejnosti a točí si vesele co chce, ať se vám to líbí nebo ne, bude se na něj dokola remcat. Zkrátka... jak víme, kdo chce Žán Piéra bít, vždycky si hůl najde. Přestože pro mě Galimatiáš nebyl extra překvapivý a nejednalo se ani o příliš duchaplný film, bavil jsem se od začátku do konce. Artová forma dokonale provází prostinký děj, ovšem zkušený frantík se nenechá strhnout do onanistických indy-pindy hříček (jak se tomu stalo například u neblahého Bunny a Býka). Tenhle film je zkrátka 105 nápaditých minut, které utečou jako voda. Jenom člověk nesmí chtít víc... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uááá! Tak ze začátku jsem fakt nevěděla, jestli se mi ten film líbí nebo nelíbí. Nádherné umělecké zpracování, skvělé obrazy, super kamera a dobře zahrané charaktery. Místy to bylo trochu přehnané, ale ten film byl doslova kouzelný. Film bych definovala jako brutálně poetické zpracování Dannyho parťáků do homeless černé komedie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dlouhou dobu jsem neviděl bláznivě úchylnou komedii, která by ale nebyla natolik bláznivá, až by byla blbá, a pořád by dokázala pobavit. Teda, přesně ten typ komedií, který se tehdá rodil hlavně z Francie. Galimatyáš je ale přesně ten typ filmu, který jsem dlouho neviděl a hrozně jsem ho potřeboval. Perfektně jsem se pobavil...Jediný problém byl akorát v samotným režisérovi. Kolikrát to totiž s těmi všemi nápady přeháněl tak, že už ani nešlo o komedii, ale spíš o nějaké umělecké dílo. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že to bude blbost.. Ale až taková šílenost? To jsem nečekala! Co jsem ale věděla, bylo, že mě Jeunet prostě nezklame, to je sázka na jistotu :) Nevím, jak jinak to říct.. Ty postavy jsou "fakt ujetý" (nejvíc podle mě Kalkulačka).. U tohoto filmu se prostě nenudím.. Zasměju se, chvílemi nastane i nějaká ta akce.. Příjemný snímek :)) A polibek po otevření kufru mě vážně dostal.. Prostě originální!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další francouzský originální, kreativní a velmi vynalézavý film s Omarem Sy, tentokrát bohužel ve vedlejší roli. FIlm sice není příliš vtipný, což od Francouzů zamrzí, ale originální zápletka, plná nevšedních a zajímavých situací dodává divákovi vzrušující podívanou, která je plná dobrodružství a podivínství zároveň. Nic takového jsem v životě neviděl, takže rozhodně čtverka byť humoru bych uvítal více. 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Jeana-Pierra Jeuneta inspirovala ke vzniku filmu návštěva restaurace, kde mezi stálé štamgasty patřili známí obchodníci se zbraněmi. Jeuneta zaujaly zejména jejich příjemné tváře. (Avalon820)
  • Ve filmu si měl původně zahrát i Jamel Debbouze, ale po třech týdnech z natáčení odešel s odvoláním na umělecké a finanční neshody. Vzápětí jej tedy nahradil Dany Boon (Bazil). (Avalon820)

Reklama

Reklama