Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento zábavný pořad jsem sice sledoval už v dětství, ale tehdy jsem humor Dvořáka a Bohdalové nechápal. Navíc mě strašně nudilo to množství tanečních a baletních vystoupení ve stylu Ein Kessel Buntes, tyto předěly bývaly většinou mnohem zdlouhavější, než scénky a dialogy ústřední dvojice. Nedávno jsem plno scének shlédl na Youtube a také si poslechl dialogy, které kdysi vyšly na CD a musím říct, že bez toho zbytečného kabaretního balastu kolem, jen čistě mluvené slovo, je to docela povedená sranda. Proto uděluji průměrné 3 *. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když pominu varietní umělce ze socialistických států (některá čísla ovšem nebyla špatná) a budu hodnotit pouze zábavnost, nelze než dát ****. Inteligentní humor dvojice Bohdalová-Dvořák mi chybí i dnes. Vždy mě pobavily především jejich scénky a jevištní dialogy. Současní "baviči" by se od tohoto dua rozhodně měli co přiučit. ()

Reklama

Havala 

všechny recenze uživatele

Kontrast s dnešní TV zábavou - toto dnes už komerčně netáhne, proto se taky nic podobného netočí. Masivní přejímání U.S. vzorů ve vysílání - nic proti tomu, amíci dobře vědí jak zabavit lidi, pro mě to ovšem znamená stop sledování televizních pořadů - přepnul jsem na offline projekce HD kousků. Vzpomínám, jam jsem ležel na koberci řed naší Salimou a hltal ty suprové scénky od pana Dvořáka a paní Bohdalové za hlasitého smíchu našeho dědy. Je dobře, že se tyto pořady sem tam vracejí na obrazovky, bohužel už nejsem školní dítko a tak čas na sledování je ten tam. ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Největším plusem této estrády byly bezesporu scénky Bohdalové a Dvořáka, které mi i teď připadají vtipnější než veškerá dnešní produkce podobného ražení. A to v tom dámy a pánové není ani krapet nostalgie! Mezi historkami a vtípky pak tradičně následoval nezáživný balet České televize, který už tenkrát nikoho nezajímal, kníratý umělci z NDR, které kolikrát ani Google nenašel a chudáci cvičení pudlíci. Dojmy z hlavního dua ale tuhle podivnou retro normalizační řachandu stejně vždycky přebijou. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná zábava, kterou doprovázeli nadprůměrní konferenciéři. Za sympatický humor Vladimíra Dvořáka i jeho sekundantky by si pořad určitě zasloužil vyšší ohodnocení, ale za tu hrůzu, co byla okolo nich, to prostě nejde. Leč ve srovnání s dnešním buranským humorem založeným na tom, že nějaký primitiv zašišle či vykoktá snůšku vulgarismů, vypustí plyny, říhne si a za to sklidí potlesk tupého obecenstva, bylo Televarieté vrcholem zábavy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)
  • Prvých 25 dielov bolo vysielaných naživo a Vladimír Dvořák ich uvádzal sám. (Raccoon.city)
  • K nápadu na televizní varietní show inspirovala Vladimíra Dvořáka návštěva pařížského klubu Olympia, kde zhlédl program rozdělený na dvě poloviny - první sestával z výstupu různých aktérů a po přestávce následovala hodina věnovaná jedinému umělci. (Olík)

Reklama

Reklama