Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor? S odstupem času (a reprízováním) si říkám, jak jsme se tomuhle mohli smát. Humor je suchý až trapný (i když nutno přiznat - v porovnání s dnešními "zábavnými" show je to humor alespoň nevulgární), celkově výstupy hlavní dvojice nudné. Oživení jsou umělecké vložky, jinak bych tomu asi musel dát o hvězdičku míň. Podobně pojatý "Kouzelník" byl oproti tomu úplně zlatý. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Normální< zábava pro stáda >telat< z dob nenormálního a nezábavného husákovsky normalizačního (pseudo)kulturního bahna. S odstupem času snad i místy (s kouzlem nechtěného) zábavné. Tenkrát bráno bez možností volby jako snad ještě bezmyšlenkovitě snesitelná - protože vpodstatě apolitická >kultura< pro lid na sobotní večer po >poctivé práci< pro vlast a socialismus. Kdo nezažil, nepochopí... Dlužno ovšem uznat, že moderátorská dvojice působí ve srovnání s dnešními >baviči< téměř coby vrchol humoru a inteligence. Jak tohle hodnotit (?)... :-/ . . . Tož jen za tu Jiřinu s Vládíčkem snad tedy pak ta druhá hvězdička... - - - P.S. Upřimně ale řečeno - co tyhle estrády vůbec mají co dělat na "filmové" databázi, že... - - - - - (Poprvé vídáno kdysi tenkrát ve varietních časech, kysele osvěženy vzpomínky díky čétéčku 22.10.2008, komentář zde jako devátý - 22.10.2008) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paní Bohdalová, mistře Dvořáku, vraťte se prosím Vás a ukažte těm dnešním "komikům" z titulních stran všech možných i nemožných plátků, jak se dělá televizní zábava. Poctivý humor totiž není o spršce vulgárních výrazů ani o vyprávění historek ze svého soukromého života, humor je především o talentu a úmění, takže dnešní "komediální" hvězdy TV Nova, TV Prima a dalších TV, by si měli sednout na tu svou namyšlenou prdel a pozorně sledovat "Bohdalku" s Dvořákem, třeba by se něčemu přiučili a některým z nás by se pak při jejich "vtipech" přestal zvedat žaludek. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je třeba zásadně oddělovat. Televariete je vyvřeliště mnohdy skutečně divných zjevů, pochybných zahraničních zpěváků, trapných varietních vystoupení. Na druhou stranu se pořad opírá o poměrně kvalitní verbální humor Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, který v určitých okamžicích sice nefunguje příliš dobře, někdy i ve scénkách, ale pořád je citlivý rukopis Dvořáka cítit. Ovšem tento zdlouhavý pořad vyplňují tito dva menšinově, stopáž mnohdy k 90 minutám ubíjí výše zmíněný póvl. Socialismus nebyl jednoduchý. 40% ()

Peabody

všechny recenze uživatele

no hodnotit to jako celek nejde. Tehdy jsem to hluboce nenáviděl jako dítě a když jsem musel (velmi vzácně na návštěvě, doma jsme to nevedli), díval jsem se na to s opovržením. Uznávám, že EIn Kessel Buntes byl ještě příšernější. Vystoupení různých bulharských a sovětských a já nevím jakých šmíráků bývala strašná, naši "umělci" byli občas snesitelnější, ale ne o moc a občas se tu objevil někdo jiný, jenže ani Anča Chřestýš mne nebere, tanečky jsou hnusné, romatické klavíry na zvracení, prostě ne. Scénky Bohdalové s Dvořákem se mi nelíbily, když se na ně podívám dnes, je to sice poměrně kultivovaný humor, ale pořád je o ničem a pořád je to plytké a komunální, tedy pečlivě odsouhlasená satira jen tam kam se velmi opatrně smělo. Absolutně žádný důvod k nostalgii nebo obdivu v tom pro mne není. Je pravda, že většina dnešních bavičů je daleko blbější a trapnější, ale to nezvyšuje zpětně kvalitu televarieté. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)
  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)

Reklama

Reklama