Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

"JMENUJI SE KHAN A NEJSEM TERORISTA!" Tohle je příběh jak má být. Jsem velký fanda Bollywoodských filmů, viděla jsem jich spousty, ale žádný ve mě nezanechal myšlenku tak hlubokou, jako právě hlavní postava v tomto filmu, Khan. Tento člověk je hrdina, dokázal čelit zlým časům právě po "nejhorším dni Spojených státu amerických", totiž 11. září, a probojoval se až na samotný konec, nikdy to nevzdal. Pevně se držel svého cíle a udělal vše proto, aby toho dosáhl. Ano, je tu jistá podoba s Forrestem Gumpem, ale Khan je naprosto úžasná postava. To se musí nechat! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dobry, misty lehce dojemny, jindy zase usmevny pribeh o zivote jednoho muslimskeho Inda v USA, trpici Aspergerovym syndromem. Herecky vykon Shahrukha Khana byl fenomenalni a myslim, ze strcil do kapsy Hankse (Forrest Gump) a dost mozna i Hoffmana (Rain man). Kajol kocka jako prase, jde videt, ze neni problem vybrat nejakou peknou babu z pul miliardy Indek:-). Jasne, je to na hranici kyce, je to barevne, plne chytlave hudby..., kdo ale zna trochu indicky film, nemuze ho to prekvapit a Khan zcela urcite patri k tomu nejlepsimu. Mne se to libilo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Uff, vypořádat se s tímhle filmem dá docela zabrat... ta téměř tříhodinová délka, epicky neuvěřitelně rozmáchlý děj, brutální ždímačka emocí, moře patosu, kýče (už jenom ten plakát...), a megadojemný závěr (který je samozřejmě dokonale předvídatelný)... Karan Johar se prostě vůbec nebojí dávat tam srdíčko a neváhá použít cokoli, aby dostal diváka tam, kam chce, včetně velmi emotivního soundtracku, kterým si pomáhá takřka v každé scéně. Ačkoli mi způsob, jakým je ten film vyprávěný (a sestříhaný), přijde do jisté míry amatérský, až naivní, přesto se mu nevysmívám a rozumím tomu, proč si zde vysloužil tak vysoké hodnocení (navíc ho podle všeho vidělo docela dost lidí, na to, že to nikdy nešlo u nás v kinech, což mě docela překvapilo). Ostatně přišlo by mi pokrytecké se tomu filmu cynicky pošklebovat vzhledem k tomu, že i mně dojal k slzám, ale té emoční razanci prostě nejde vzdorovat, pokud má člověk v sobě aspoň kousek citu a pokud má podobné filmově nepravděpodobné příběhy v oblibě (osobně jsem si u toho vzpomněl na Benigniho snímek Tygr a sníh, který mě podobným způsobem zasáhnul). Přesto ten film beru spíše jen jako takové rozšíření obzorů, jak vypadá současná bollywoodská tvorba, a osobně mě tento - na můj vkus až příliš - exotický styl neoslovuje, protože je na mě příliš intelektuálně nekomplikovaný a celkově nezajímavý tím, jak je divácky přístupný - osobně dávám přednost, řekněme, rafinovanější filmové produkci. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Víš co?" "Ne." Shah Rukh Khan zahrál fantasticky člověka s Aspergerovým syndromem. Mnoho, mnoho věcí se mi na tomto filmu líbilo - asi až do Georgie, kdy začal děj trpět nerealističností a já si řekl "zatraceně", ... protože ... mohlo to být dokonalé (a je málo filmů, u kterých se člověk směje, ale přitom jsou smutné nebo vážné nebo obojí). Jenže ... nakonec to bylo pozitivní a já odpouštím a ukládám 5*. ■ Jinak - i v osobním životě je Shah Rukh Khan věřící muslim a má za ženu hinduistku. ■ P.S. Začínám přemýšlet sehnat jeden film z roku 1995 http://www.csfd.cz/film/107196-statecne-srdce-ziska-nevestu/, ve kterém hrála identická dvojice (přestože má příšerný název). ■ Stále dokola poslouchám song z filmu (Sadja): https://www.youtube.com/watch?v=5_OALB7iOSw ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, který nezastírá snahu stát se velkofilmem a vyždímat z diváka co nejvíce slz. Mě však zaujalo poměrně netradiční téma, s nímž jsem se ve filmech zatím mnohokrát nesetkala, a to pozitivnější a realističtější pohled na muslimskou část společnosti. Také věřím, že by film mohl oslovit hodnotnou myšlenkou o prospěšnosti vítězství lásky nad nenávistí a že by výzva k všeobecné toleranci a respektu mohla někoho přimět k zamyšlení. Film mě i přes svou délku ani na chvíli nenudil a celkem jsem si ho užila. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Sameer ve filmu před 11. září 2001 hraje Sony Playstation Portable, ale Sony vydalo PSP v Japonsku 12. prosince 2004 a v USA dokonce až 24. března 2005. (MJackie)
  • Při natáčení měl Shah Rukh Khan silné bolesti krku a hlavy, což bylo způsobeno výrazy jeho obličeje a držením těla, které jeho role,  trpící Aspergrovým syndromem, obnášela. (MJackie)
  • Stejně jako filmového Rizwana Khana, i herce Shah Rukha Khana v roce 2009 zatkli kvůli muslimskému jménu lidé z imigračního úřadu na letišti v New Jersey, když letěl propagovat film. Byl podroben dvouhodinovému výslechu, a to i přes to, že ho na letišti několik fanoušků poznalo a chtělo od něj podpis. Prý si ho spletli s hledaným zločincem. Byl propuštěn až poté, co mu by povolen jeden telefonát a zasáhli úředníci z místního konzulátu. Někteří lidé si prý mysleli, že je to reklamní tah. Ovšem filmaři byli velice rozzuřeni, že se něco takového vůbec mohlo stát a jak se kontrola chovala k mezinárodní superstar, jakou Shah Rukh je. Kromě toho, že incident rozpoutal mnoho debat mezi indickými politiky a herci, vypukly také demonstrace v Indii. Shah Rukha Khana později pozval kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger na večeři ve snaze urovnat, co se stalo. (MJackie)

Reklama

Reklama