Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (436)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Nomen Omen? Ironicky, až pan Strach vzbudil strach. Což je u české televizní inscenace takový unikát, že přimhouřím oči i nad místy slabšími hereckými výkony ženské části osazenstva, podivnou hudbou, lehce strnulým střihem a historicko-logickými lapsy pana scenáristy. Režisér, který dokáže vtipně natočit honičku, akcelerovat napětí za pomocí jednoduchých, ale účinných postupů, přicházet s vizuálními i vypravěčskými nápady, neztrácet nadhled a držet mě tři hodiny pod krkem, si zaslouží nejen trochu shovívavosti, ale i lepší scénář a vyšší rozpočet. Pokud to čtete, pane producente, vězte, že žánrových všeumělů se pod Řípem moc nepotlouká. :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle to zatím nehodnotím, protože se mi to zdá přinejmenším nesmyslné. Rozjezd byl hodně zdařilý, Strach potvrzuje, že z českých režisérů je jeden z nejlepších. Plus sympatické obsazení, kterému vévodí Dvořák. Pokud bych měl hodnotit, tak by to byly 4, ale jak říkám, po prvním díle, je to bezúčelné. Uvidíme, co se z toho vyklube. Po všech 3 dílech: Takže, zůstaneme u těch 4. První dva díly jsou pouze o hledání vodítek k tomu, aby jste všechno pěkně pochopili ve 3 díle. A tak se mi to líbí. A dokud v Čechách bude natáčet filmy Strach, tak nemám strach o kvalitu české kinematografie... :-) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, už druhý díl byl krajně podezřelý úžasnými teoriemi o 11.9.2001 jako dílu Ďáblově, třetí pak v nastolené linii uspokojivě pokračuje a míchá to nejhorší ze Šifry mistra Leonarda a satanských hororů. Zatímco v prvním díle to začínalo jako docela slušná a atmosférická kriminálka, poslední půlhodinu už nešlo sledovat bez mírného pochechtávání. Záhadolog Vašíček se opravdu vyřádil. Škoda, natočené je to slušně. Největší záhadou zůstává, co maj všichni na tom vořechovi. P.S. Alonsanfan: Dík za odkaz. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Příběh Ďáblovy lsti působí dojmem, že jej vytvořil Umberto Eco po velmi silné mozkové mrtvičce. Zdůrazňuji VELMI SILNÉ. Či snad ve stavu popsaném v poslední části Tajemného plamenu královny Loany. Jinak je Ďáblova lest dokonalou učebnicí takřka všech neduhů českých televizněveřejnoprávních filmů (český televizněveřejnoprávní film-dále jen ČTF): I dobří herci hrají mizerně. Dialogy jsou neskutečně stupidní, zcela neživotné, šustící papírem - tímto způsobem se hovoří jen a pouze v ČTF, pokud by se mnou někdo takto komunikoval ve skutečnosti, byl bych nucen mít vážné starosti a pochybnosti o dosavadním průběhu jeho socializace. Vizuálně se "lest" snaží tvářit tak odlišně a originálně, až je od prvního záběru jasné, že se jedná o ČTF. ČTF je vlastně natolik specifickou záležitostí, že by si zasloužil svoji vlastní kategorii. Naštěstí se ale i na tomto poli najdou ony pověstné výjimky potvrzující pravidlo. Za všechny uvedu alespoň tuto http://www.csfd.cz/film/71752-udeleni-milosti-se-zamita/ ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Výborně rozjeté, obstojně pokračující, ale závěrečnou částí a především úplným závěrem trošku pohřbené snažení o českou podobu mysteriozního krimi. Škoda - po první části jsem dával 80 % a že to celé dopadne takhle, jsem netušil ani ve snu.... Ovšem co se formy týká, je Jiří Strach stále na špičce televizní tvorby. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Zaniklé klášterní budovy Podlažického kláštera se nacházely jižně od kostela na dnes prázdné ploše. Archeologické průzkumy zde proběhly již v letech 1834 a 1908–1909 se souhlasem biskupů Karla Hanla a Josefa Doubravy. Při dalším průzkumu v roce 2004 bylo nalezlo šest desítek mužských, ženských a dětských hrobů. Zůstává nejasné, proč byly ženy a děti pohřbívány v benediktinském mužském klášteře. Právě toto mysterium scenáristu Vašíčka přivedlo k napsání „Ďáblovy lesti“. (sator)
  • Diablova biblia (Codex Gigas) sa v českých zemiach nachádzala v rokoch 1227 až 1648. Pre Švédske kráľovstvo ju ukoristil generál Königsmark. Dnes je vystavovaná v Kráľovskej knižnici v Štokholme. (joske88)
  • Když scénárista Arnošt Vašíček napsal před 4 lety námět, ještě se v okolí Podlažic žádný průzkum nekonal. Když pak ale začal, našli tam stejně zajímavé vykopávky jako v seriálu. (jochanan)

Reklama

Reklama