Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (436)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% Nomen Omen? Ironicky, až pan Strach vzbudil strach. Což je u české televizní inscenace takový unikát, že přimhouřím oči i nad místy slabšími hereckými výkony ženské části osazenstva, podivnou hudbou, lehce strnulým střihem a historicko-logickými lapsy pana scenáristy. Režisér, který dokáže vtipně natočit honičku, akcelerovat napětí za pomocí jednoduchých, ale účinných postupů, přicházet s vizuálními i vypravěčskými nápady, neztrácet nadhled a držet mě tři hodiny pod krkem, si zaslouží nejen trochu shovívavosti, ale i lepší scénář a vyšší rozpočet. Pokud to čtete, pane producente, vězte, že žánrových všeumělů se pod Řípem moc nepotlouká. :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V poslední epizodě, kdy PhDr. Runa pobíhal s křížem jak roztržitý anděl a s pomocí pardubického black hat satanisty prováděl deduktivní kejkle na hranici parodie, jen aby porazili Lucifera v sudoku, jsem si konečně uvědomil, co vlastně sleduji. Petronela, Uriáše a oholeného Mikuláše Šímovou v Anděl Páně 1.5.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

DÍL PRVNÍ: NOC HADŮ - CITÁT - Mám dovolenou, sakra.......... Ivan Trojan (Runa) jako specialista přes Satanské symboly. Já jsem spokojen z touto Českou tvorbou. Satanismus, reinkarnace, Ďábelská bible, tajemno a to vše zahaleno do detektivního hávu. Detektiv Sumara (Jiří Dvořák) není žádný hodný detektiv, naopak je to celkem problémový člověk a má si své mouchy. Profesor Runa se na čas stává jeho poradcem přes okultismus. Této dvojici to padne a když se k nim přidává svérázná policistka Lenka Šímová (Anna Geislerová), máme tu celkem slušný potenciál na dobrý příběh. CITÁT - Tharos je jen obráceně Soraht......... DÍL DRUHÝ: VRAŽEDNÝ KÓD - CITÁT - Chcete mě obvinit z toho, že jsem ji na čelo namaloval 666........ Vyšetřování únosu a vraždy pokračuje. Inspektor Sumara a profesor Runa sbírají první střípky okolo událostí Satanského rituálu a je již několik podezřelých. CITÁT - Kříž svatého otce Benedikta....... Okolo 54 minuty druhého dílu můžeme vidět, že Lukáš (Filip Tomsa) leží a čte si knížku. Kniha nese název Jitro kouzelníků a napsala ji dvojice spisovatelů Jacques Bergier a Louise Pauwles. Kniha pojednává o okultismu, magii, tajných společnostech a jejich vliv na vědu a společnost. Druhý díl byl tajemnější. DÍL TŘETÍ: BRÁNA NEBES - CITÁT - Byli obětováni pro číslo svého jména........ V tomto konečném příběhu mi nesedl ten klavír, jako hudební doprovod. Tady to chtělo něco jiného a ne piano. CITÁT - Dobrý den, pane premiére, já jsem Satanista z Pardubic a mám takový problém....... Vyvrcholení je tady, je to napínavější, okultnější, srandovnější a i lehce akční. Jako celek je to perfektní Česká televizní tvorba. Jen více takových příběhů. Jsem spokojen. CITÁT - Satane, přijmi tuto oběť.......***** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle to zatím nehodnotím, protože se mi to zdá přinejmenším nesmyslné. Rozjezd byl hodně zdařilý, Strach potvrzuje, že z českých režisérů je jeden z nejlepších. Plus sympatické obsazení, kterému vévodí Dvořák. Pokud bych měl hodnotit, tak by to byly 4, ale jak říkám, po prvním díle, je to bezúčelné. Uvidíme, co se z toho vyklube. Po všech 3 dílech: Takže, zůstaneme u těch 4. První dva díly jsou pouze o hledání vodítek k tomu, aby jste všechno pěkně pochopili ve 3 díle. A tak se mi to líbí. A dokud v Čechách bude natáčet filmy Strach, tak nemám strach o kvalitu české kinematografie... :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuzemská reakce na všechny ty šifry a tajemna, která se začala po vydání Brownova románu množit jak houby po dešti. Technicky to vůbec nebylo špatné a ani hercům není moc co vytknout, ale celé to půsoní tak nějak úsměvně a nemohl jsem se donutit k tomu, abych to začal brát vážně. 60% Strachovi za odvahu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo v Podlažici u Chrasti. Záběry z podzemí pochází ze Znojma, přesněji z krypty pod Louckým klášterem. (M.B)
  • V závěrečné scéně třetí části lze v čase 61:30 ve spodní části záběru spatřit část kolejí filmové jízdy. (Flexaret)

Reklama

Reklama