Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zcela nemagický film. Nápad dát do jednoho filmu dvě hvězdné herečky zaručoval přinejmenším komerční úspěšnost. Film však postihl opačný efekt. Film příliš velký divácký zájem nevzbudil, a to i navzdory tomu, že vznikl podle knižního bestselleru Alice Hoffmanové. Neúspěšné převedení literárního díla má několik možných příčin. Jednou z nich je obsazení Sandry Bullock a Nicol Kidman do rolí sester. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ty dvě mají do příbuzenského vztahu opravdu hodně daleko. Typově si nejsou vůbec podobné a v té době je spojovalo maximálně jalové herectví, jaké obě předvedly zde. Griffin Dunne byl hodný odvolání z placu. Pro zajímavý námět zvolil téměř televizní režii. Záměrně píši "téměř", protože nebýt dvou ryze filmových hereček, tak nebylo co řešit a jen stačí v rychlosti přehlédnout obsazení vedlejších rolí, a hned víte, kolik uhodilo a že mnoho do televizního filmu nescházelo. Určitě nebylo potřeba na film angažovat hned trojici scenáristů. Všichni svorně totiž napsali, či spíše splácali, scénář k odpolednímu televiznímu filmu, který ani příliš nelze dost dobře žánrově zařadit. Je to romantický film, horor, drama, nebo černá komedie? Tak co to tedy vlastně je?! Všechny zmíněné žánry se tady tak spolu nedobře perou, až to v podstatě odnáší globální vyznění filmu, které je nijaké. Když se objeví náznak silné anebo nějakým způsobem působivé scény, tak to trvá jen pár okamžiků, a film si zase padá do své fádně natočené roviny, kterou není schopen překročit. Sandra a Nicol k sobě neladí. Na to jsou až příliš velké osobnosti a byl by zázrak, kdyby jedna druhou vzájemně podporovala. Nejednou to z jejich antichemie vypadalo, že chtějí mít za sebou další natáčecí den a každá půjde svojí vlastní cestou. Angažovat dvě hvězdy do takto slabě natočeného filmu se už nejednou neosvědčilo. Film si nenajde svůj styl a klopýtá o nepřizpůsobivou a podprůměrnou režii, jejímž přičiněním je zde k vidění jen minimum napínavých a zajímavých scén a spolu s ní (bohužel) prázdné výkony obou slavných hereček. Ovšem chápu po přečtení scénáře jejich nezájem dát do svých rolí více, než bylo scénářem požadováno. 40% ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Opět mě tak napadá, že buďto mám na filmy tak trochu špatný vkus, nebo mám jednoduše jiný vkus než většina uživatelů tady. Tento film je herecky spojením nespojitelného - tmavovlasá kráska Sandra Bullock a rusovlasá divoška Nicol Kidman v rolích dvou sester - čarodějek. Vzpomínám si na to už z dětství, snad to dávali někdy pozdě večer v televizi a já byla tak napjatá, jak to celé dopadne! I kdybych chtěla, nikdy jsem u toho nemohla usnout. Je to pro mě možná malinko srdeční záležitost, ale jen tak okrajově, zkrátka a dobře se mi to vrylo do paměti natolik, že se mi v noci někdy zdá o tom magickém vzrůstu divokých růží, protože jsem někoho zabila, a to v různých variacích... Možná to není tak průměrné, jak se zdá. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dost nízká, ale mě se tento film celkem líbil. Je to příjemné čarování Nicol a Sandry a určitě jsem se nenudil. Všechny ženy z rodiny Owensových jsou nadány tajemnou mocí a hlavně obě tetičky jsou povedené. Bohužel všichni muži do nichž se některá z žen rodu Owensových zamilovala umírají. Sestry Gilly a Sally jsou navzájem propojené tak, že cítí co ta druhá potřebuje. Sally ( Sandra ) se bojí opravdového vztahu, aby její muž neumřel, takže si vymyslí imaginárního přítele s jedním modrým a druhým zeleným okem ( výborně umí házet palačinky do vzduchu). Tety se ale postarají o skutečného muže, který samozřejmě bohužel umírá. Gilly ( Nicol ) se zamiluje do tajemného bulhara, který se nakonec ukáže být surovec a násilník a obě sestry ho na dvakrát zabijí. Snímek má být pro pobavení, což splnil. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak film jsem opravdu viděla hodně dávno, takže si ho už tak jasně nepamatuju, ale pořád vím, o čem to bylo, sice ne detaily, ale kostru zhruba znám pořád... To je dobrá známka, pamatovat si u filmu po tak dlouhé době, o čem byl. Nicole mám jako herečku docela ráda, Sandra zase není moje úplná oblíbenkyně, je u mě zařazena v kategorii neutrální. Celé herecké obsazení vyznívá ale jako dobré. Film celkově nebyl špatný, nenudíte se, docela se mi to líbilo. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Romantický doják s prvky mystična, aby to bylo zajímavější...Ale mě se to líbí.Jaká ženská by si nepřála čekat na svého prince s jedním okem zeleným a druhým modrým a podvědomně tušit, že opravdu přijde a s jistotou sobě vlastní jiné odmítat.Kdyby tohle ženská věděla, ušetřila by si spoustu blbostí pro nic. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Podľa spoluscenáristu Akivu Goldsmana bol režisérsky strih temnejšou verziou. Kvôli marketingu Warner Bros. a rozsiahlym úpravám to nakoniec skončilo v jemnejšom štýle. Goldsman však svoju kópiu pôvodného strihu stratil. (Arsenal83)
  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • V záverečnej scéne so všetkými obyvateľmi v dome Owensovcov bola celá populácia mesta, kde sa natáčanie konalo, pozvaná, aby prišli v kostýmoch a objavili sa ako obyvatelia mesta. (Arsenal83)

Reklama

Reklama