Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (251)

baribal 

všechny recenze uživatele

Možná se nejedná o nijak výjimečný film, chvílemi snad až trochu americky kýčovitý. ALE je to příběh podle skutečnosti o neuvěřitelné vytrvalosti a sourozenecké lásce. Jeden z nejvíce dojemných filmů ze soudních síní ve kterém neprávem odsouzenému z celého srdce fandíte... Bohužel Kenny 6 měsíců po propuštění při nehodě zemřel, což je hořká pilulka nakonec po přečetní zajímavostí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tento film se objevil ve špatnou chvíli. Řemeslně je to totiž skvěle odvedená práce, která v mnoha směrech splňuje přesně to, co se od snímku takového kalibru očekává - herecké obsazení, napětí, námět, příběh podle skutečné události (čemuž se ani nechce věřit)... Zkrátka skvělé zpracování. I přesto je však tento film neuvěřitelně pohádkoidní, což se dnes už příliš nenosí. Zkrátka natolik ukázkovou americkou justiční pohádku, která vyobrazuje skutečnosti TAK vzdálené běžné realitě, že to diváka zkrátka nedokáže pohltit, abychom pohledali. Dokázal bych si představit, že tento snímek by způsobil ještě v takových 90. letech poprask, ale dnes? Dnes jde jen nadstandardně zpracovaný průměr. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Definujte nám prosím "smlouvu". Smlouva je slib, nebo vícero slibů, které právo jistým způsobem uznává jako povinnost a pokud je porušena, právo poskytne nápravu. -- ultranerealisticky hnus! iritace od prvniho nesmysl dialogu az do konce, 300x behem nesmyslu chut to vypnout. proc nekdo nuti cloveka u takovych kokotin tak trpet, omg!? ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)

Reklama

Reklama