Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový film s Oscarovým potenciálem (především v hereckých kategoriích - Hilary Swank, Sam Rockwell a Juliette Lewis) o neuvěřitelné síle sourozenecké lásky. Když byli malí, měli jen sami sebe a zůstalo jim to až do dospělosti. Betty Anne chtěla svého bratra chránit a udělala tak i za cenu obětování vlastní rodiny a prakticky celého jejího života. Film ubíhá pomalu a mrazivě až do strhujícího finále. Filmu navíc dodává hodně hořkou tečku jedna spoilerodní zajímavost z imdb. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bajka o Jeníčkovi a Mařence, co v dětství naloupali tolik perníčků, neb by pošli patrně díky krkavčí matce hladem, až jim silný zážitek zůstal natrvalo v podvědomí a strašil je v různých (př. mokrých) snech, s trvalou neschopností budoucího plnohodnotného života. Na prastarém příběhu se již nedá nic nového vystavět a co jiného divákovi nabídnout než potoky slz a vzájemné non stop objímání dvou segregovaných chudáčků bloudících od exkluze k marginalitě. Hilary umí zahrát charakterní role, o tom žádná, ale Sama vidím raději jako retardovaného psychopata, to rozhodně.☺ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama