Reklama

Reklama

Drama založené na skutečných událostech vypráví příběh horolezců usilujících o zdolání severní stěny Eigeru ve švýcarských Alpách. V roce 1936 vyzvala nacistická propaganda ty nejlepší německé a rakouské alpinisty, aby překonali všechny dosud neúspěšné pokusy a pokořili proslulý masiv náročnou severní cestou. Přestože se zprvu zdráhají, pouští se do dobrodružné výpravy i dva němečtí horolezci. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (206)

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto horolezecká dráma preliezla nejeden žánrový skvost, a to bez využitia samoúčelných CGI efektov, či bez hollywoodskeho rozpočtu. V európskej produkcii, s poctivými hercami, v drsných podmienkach vznikol zaujímavý filmík s jednoduchým príbehom, s veľkými kontrastami, film o hrdinských činoch bez hrdinov, ktorí by predvádzali nejaké nadľudské výkony za sprievodu burcujúceho soundtracku. Len film o prekračovaní ľudských limitov, hrôzach a nástrahách chladných Alpských štítov, v konfornácii so smrťou frustrujúce a nervydrásajúce. 80%. ()

peteq 

všechny recenze uživatele

Mazivý snímek se kterým sem přimrzl k obrazovce.Nadlidské sanžení těchhle partiček je na tu dobu fascinující.Vybavení si vyráběli téměř sami a i tak dokázali neskutečné.Smutný konec dává filmu snad ještě větší sílu,protože tenhle sport/styl života není jen o vítězstvích ale i o životech a to oni dobře ví.Technicky snad není co vytknout,atmosféra z útulného hotýlku riviéra jen dýcha ovšem vedle majestátního Eigeru jen chabě sekunduje.Herecké výkony jsou v úhlavní dvojci výborné a i novinářký tým je kvalitní(nemohu se zbavit pocitu že šefredaktor je hitler:O)nejvíc bych asi vyzdvihl hudbu,která měla originální prvky(klepání cepínů)a celkově velmi zdařilá.Prostě nejde nevzdát hold těmhle průkopníkům a film si nepustit...9/10 ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Vražedná stěna si je nejjistější v pasážích, o kterých to vlastně je, tedy když se leze nahoru, dolů nebo se někde skáče přes průrvu. Horolozecká pasáž je chvílemi i strhující, bohužel je 121 minut vyplněno takovou tou vztahovou omáčkou okolo, která nikoho moc nezajímá. I to by se dalo odpustit, co mě ale dostalo, jsou noční scény, ve kterých není vidět absolutně nic. Chápu, že rozpočet nebyl kdovíjakej, ale borci to točili v roce 2008, takže aspoň tohle už by se dalo pohlídat. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Paradni horolezecky film natocen vpravde autenticky..Kdyz clovek uvazi ze dneska lidi jezdi v gore-texu v tramvaji tim vetsi obdiv musi dat temhle ,prukopnikum,Dlouho mi nebyla takova kosa v lete.Vyprava je dle me supr(doted uvazuju jak se to podarilo asi za levny peniz takhle skvele natocit)Hodne mi to pripomina http://www.csfd.cz/film/197197-horska-hlidka-kekexili/ kdy usili a nadseni pro vec prekona silu cloveka ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejlepší příběhy píše život sám. Očekávání od filmu: lezeme na Eiger a něco bude špatně. Vyplněno. Samozřejmě následuje snaha zachránit. Pořád nám probíhá typicky hollywoodský příběh, který už jsem párkrát viděli. Ale tento příběh nekončí jako klasické hollywodské cliché. Naštěstí. Ačkoliv to člověk očekává druhou půlku, nestane se tak. Ve filmu jsou dobře zobrazena dobová reálie a děj odpovídá realitě. Ano, jde o film z kategorie "survival", ale závěr filmu překonal moje očekávání. Pokud se chcete podívat na film z této kategorie a nechcete vidět, kde lidé ze záchranné jeden po druhém umírají, tak by jste na tento film měli rozhodě podívat! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Film Nordwand sa natáčal v Rakúsku a Švajčiarsku. (MikaelSVK)
  • První výstup až na vrchol proběhl v 21. - 24. 7 1938. V družstvu byl i Heinrich Harrer proslavený ve filmu Sedm let v Tibetu (1997). (homerr)
  • Těchto 1800 výškových metrů (lezeckých je skoro 2x víc) v roce 2008 solově přelezl švýcarský lezec Ueli Steck za neuvěřitelné 2 hodiny a 47 minut! Běžní horolezci lezou cestu 2 dny. Jeho rekord byl překonán už v r. 2011 Dani Arnoldem, který zdolal severní stěnu klasickou Heckmairovou cestou za 2 hodiny 28 minut. (homerr)

Reklama

Reklama