Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě CREATION tak dostane, ale já prostě nemám co vytknout. Skvělá řežie a vynikající herecké obsazení (Jennifer Connelly, Paul Bettany i ta malá holčička) nádherně zachytávají příběh o rodině, o lásce, o ztrátách a o životě, který byl roztržen mezi vědu a víru. To vše navíc podbarvuje tklivá hudba Christophera Younga. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer, upřímně jsem doufal, že se to celé bude točit kolem okamžiku zveřejnění Darwinových myšlenek. Samořejmě o tom, co tomu předcházelo, ale také o reakcích blízkého okolí i široké veřejnosti po vydání knihy. Konflikt s křesťansky založeným obyvatelstvem tak, jak to bylo například jemně naznačeno trestem dcery, když stála za názory svého otce. Namísto toho je nám naservírován příběh o psychicky zničeném otci mrtvé dcery, který je sice dojemný, ale samotná postava Charlese Darwina a dopad jeho myšlenek na svět mi přijde dost nevyužitá. Není to tak, že bych byl zklamaný. Výkon Bettanýho a Connely je bezchybný a z některých scén běhá mráz po zádech, ale čekal jsem něco uplně jiného. // 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Emotivní a dojemný pohled na údobí z života Charlese Darwina, které předcházelo napsání knihy, která v mých očích znamenala vítězství nad tmářským církevním pohledem na svět. Darwin zde není vykreslen jako rebel či důstojný člen akademie bojující za svoje názory, ale jako člověk zlomený smrtí své nejstarší dcery, pronásledovaný osobními démony, kteří drtí napadrť nejen jeho samotného, ale i jeho rodinu. Vhodně bylo zakomponováno i naznačení poměrů doby, kdy reverend posílá dítě klečet do rohu jen za to, že projevilo svou víru v existenci dinosaurů. Paulu Bettanymu a Jennifer Conelly to perfektně klapalo - tihle dva se k sobě prostě hodí. Ostatní aktéři se nemohli výrazněji projevit, protože tihle dva si film ukradli výhradně pro sebe a zejména u postavy Jeremyho Northama je to trošku škoda, protože jeho duchovní by si zasloužil větší prostor. Ovšem buď jak buď, Creation je výborný film, na který jsem narazil náhodou a o to více mě příjemně překvapil. 85% ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Snad je to tím, že dnes celý den prší, ale creation je každopádně silný příběh, který nestihnete prožít cestou v metru a jeho tklivé tóny se se prostě hodí k podzimním mrazíkům. Pro někoho možná příliš emocionální (měla jsem na krajíčku, ale kapesník jsem potřebovala jen kvůli neutichající rýmě) a nevhodné k podobě Dawina coby dlouhovousého muže jak ho známe z učebnic - nebudu říkat, že tomu tak není, možná jsme se jen - já a film - mimořádně strefily do naší současné nálady. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro lidstvo zlomový příběh Charlese Darwina, který mohl být natočen určitě lépe anebo s důrazem na jiné okolnosti. Zde se jedná ve velké míře spíše než o okolnosti vedoucí k sepsání knihy „O původu druhů“ o dilema člověka, který ví, že zveřejněním svých myšlenek a závěrů nezvratně nabourá a rozvrátí společenský řád. Jen si představte, jaká muka musel Darwin prožívat, když věděl, že za své dílo bude muset nést nekonečnou odpovědnost. Když navíc v tomto kontextu vezmeme v úvahu několikasetnásobně menší váhu kontroverzních názorů některých lidí dnešní doby. V tomto ohledu byl film velice dobrý. Já jsem spíš ale očekával určitou biografii. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama