Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro lidstvo zlomový příběh Charlese Darwina, který mohl být natočen určitě lépe anebo s důrazem na jiné okolnosti. Zde se jedná ve velké míře spíše než o okolnosti vedoucí k sepsání knihy „O původu druhů“ o dilema člověka, který ví, že zveřejněním svých myšlenek a závěrů nezvratně nabourá a rozvrátí společenský řád. Jen si představte, jaká muka musel Darwin prožívat, když věděl, že za své dílo bude muset nést nekonečnou odpovědnost. Když navíc v tomto kontextu vezmeme v úvahu několikasetnásobně menší váhu kontroverzních názorů některých lidí dnešní doby. V tomto ohledu byl film velice dobrý. Já jsem spíš ale očekával určitou biografii. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Sice jen využívají lákavé nálepky teorie evoluce, aby prodali romantické drama o manželské lásce po ztrátě dcery, leč na svůj žánr je to příjemně civilní, dobře odrežírované a hlavně skvěle zahrané. Největší uznání patří Bettanymu za Darwina, Connelly je sama o sobě dostatečným důvodem koukat na cokoli a epizodních roliček se dostalo i takovým fajnovým Britům, jako jsou Ash Morgan nebo Sherlock Holmes ;) ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer, upřímně jsem doufal, že se to celé bude točit kolem okamžiku zveřejnění Darwinových myšlenek. Samořejmě o tom, co tomu předcházelo, ale také o reakcích blízkého okolí i široké veřejnosti po vydání knihy. Konflikt s křesťansky založeným obyvatelstvem tak, jak to bylo například jemně naznačeno trestem dcery, když stála za názory svého otce. Namísto toho je nám naservírován příběh o psychicky zničeném otci mrtvé dcery, který je sice dojemný, ale samotná postava Charlese Darwina a dopad jeho myšlenek na svět mi přijde dost nevyužitá. Není to tak, že bych byl zklamaný. Výkon Bettanýho a Connely je bezchybný a z některých scén běhá mráz po zádech, ale čekal jsem něco uplně jiného. // 70% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem životopisný film ze vším všudy (a hlavně tedy cestou na Galapágy), dostal jsem silné drama o mužovi, který změnil svět, ale cesta k tomu byla opravdu trnitá.. Britové umí, stále více se mi zamlouvá tenhle civilní styl natáčení, ne silný v nějakých pokusech, ale v celkovém přístupu. Úžasná první polovina posetá myšlenkami o evoluci spojenými s vyprávěním dcerce - líbilo se mi, že i k tomu bylo přistoupeno velmi pěkně - doplněním obrazu k slovům.. Hudba doplnuje tuhle skoro posvátnou atmosféru a rozklad osobnosti, herecké výkony parádní (Paul a Jennifer jako manželé na dvou březích divoké řeky hrají opravdu velmi uvěřitelně, což asi není divu :)) a závěrečný počátek Původu druhů strhující. Možná chvílemi nudné či příliš opakující se, ale jinak velmi fajn film. Určitě zkusím i další podobného ražení ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Osobní krize roztažená přes celý film doprovázená přízrakem mrtvé dívenky je rozbředlá a nudná. Chápu metaforu, že smrt dcery je z hlediska vesmíru stejně tragická nebo zanedbatelná jako smrt jedné nešťastné samičky orangutana. Stejně jako smrt miliard a miliard dalších žijících organismů. Takové plýtvání, taková krutost! Jaká je na to odpověď? Když se nedá věřit v boží plán, tak nastoupila nevyhnutelná teorie přirozeného výběru. To je obhajitelné myšlenka. Ztvárněná ale rozbředle. /4. 10. 13./ ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama