Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád britské historické filmy. Jsou téměř vždy sázkou na jistotu. Britové to prostě umějí. Tohle drama není vyjímkou. Nabízí nám tak trochu jiný pohled na Sira Charlese Darwina. Ti co čekali dobrodružný snímek z jeho cest na palubě HMS Beagle zřejmě budou zklamáni. Ostatní co se nenechají odradit bezpochyby zasáhne. Nejen velmi sugestivně podanou ztrátou malé dcerky, ale i okamžikem rozhohodování vydat knihu O původu druhů. V rozhodnutí mu naštěstí velmi pomohl Alfred Russel Wallace, který nezávisle na Darwinovi došel k podobným závěrům o přírodním výběru druhů. Darwin věděl, že překračuje hranici kterou ještě žádný smrtelník nepřekročil... Přesto vstoupil do války s Bohem Stvořitelem. Už jen za tuto odvahu má můj nesmírný obdiv. Vysoce hodnotím výkony Paula Bettany a zejména Jennifer Connelly . * * * * ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Osobní krize roztažená přes celý film doprovázená přízrakem mrtvé dívenky je rozbředlá a nudná. Chápu metaforu, že smrt dcery je z hlediska vesmíru stejně tragická nebo zanedbatelná jako smrt jedné nešťastné samičky orangutana. Stejně jako smrt miliard a miliard dalších žijících organismů. Takové plýtvání, taková krutost! Jaká je na to odpověď? Když se nedá věřit v boží plán, tak nastoupila nevyhnutelná teorie přirozeného výběru. To je obhajitelné myšlenka. Ztvárněná ale rozbředle. /4. 10. 13./ ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Už celá Darwinova teorie je pro mě strašně zajímavé téma. Film Creation se však teorií jako takovou přímo nezabývá (jistým způsobem ale ve filmu vysvětlena je), zabývá se tím, jak pravda ovlivnila samotného Darwina a lidi kolem. Film obsahuje zajímavé myšlenky, jak ztráta víry a odhalení toho, že jsme pouze součásti krutého vesmíru a jediným cílem člověka je přežít, může ovlivnit celou společnost. Nad Darwinem zvítězila vědecká pravda, ačkoliv ho to to málem zničilo. Nakonec má ale stejně každý svou vlastní pravdu a vlastní víru a nějaká vědecká fakta ho vůbec nezajímají. Někdy je možná lepší pravdu neznat, nebo si ji nepřiznat. Film je velice pěkně natočen s příjemnou hudbou, na emocionální strunu diváka hrají příběhy, které Darwin vyprávěl své dceři. Obsazení Paula Bettanyho byla správná volba a stejně tak i obsazení mé oblíbenkyně Jennifer Connelly. Celkově si myslím, že se jedná o dobrý film, který můžu doporučit. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Unešen hlavní myšlenkou. Ono Darwina, Evoluci či "O původu druhů" zná asi každý, ale jejich zrod, v době paradigmatu, který nepřipouštěl jakékoliv odchylky a znamenal automaticky věčné smažení v pekle, je námět na solidní drámo. A jak už jsem od produkce BBC zvyklý, filmařsky precizní práce (hodně jsem si ulítával na nádherných scenériích) dává dohromady 4 hvězdy. P.S. zmatenost v žádném případě. You've killed God, sir! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem životopisný film ze vším všudy (a hlavně tedy cestou na Galapágy), dostal jsem silné drama o mužovi, který změnil svět, ale cesta k tomu byla opravdu trnitá.. Britové umí, stále více se mi zamlouvá tenhle civilní styl natáčení, ne silný v nějakých pokusech, ale v celkovém přístupu. Úžasná první polovina posetá myšlenkami o evoluci spojenými s vyprávěním dcerce - líbilo se mi, že i k tomu bylo přistoupeno velmi pěkně - doplněním obrazu k slovům.. Hudba doplnuje tuhle skoro posvátnou atmosféru a rozklad osobnosti, herecké výkony parádní (Paul a Jennifer jako manželé na dvou březích divoké řeky hrají opravdu velmi uvěřitelně, což asi není divu :)) a závěrečný počátek Původu druhů strhující. Možná chvílemi nudné či příliš opakující se, ale jinak velmi fajn film. Určitě zkusím i další podobného ražení ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno