Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 1

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (991)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, je to milé, je to optimistické, ale zároveň neuvěřitelně nedotažené. Rád bych dal čtyři hvězdy, ale prostě nemůžu. Alespoň ale někdo ukázal, že Coeni nemají patent na bizarní filmy - minimálně jejich poslední dílo A Serious Man je tímto hravě překonáno. Kozy mají štěstí na herce a pár nápadů, ale bohužel, celek už nedrží pohromadě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak divné to rozhodně je. Ale ne tak správně divné, jak jsem po trailerech čekal. Je zde totiž hrozně vidět, že tvůrci nevěděli, zda chtějí točit satiru či rádoby trhlou komedii. Bohužel to ale tvůrci nedokázali správně zkombinovat a zůstali někde na půli cesty. Pár scén je zde opravdu povedených a vtipných. Vždycky když se v dialogy zmiňujou Jediové a Ewan McGregor netuší o co jde, tak to stojí za to. Problém je, že těchto několik scén je roztroušeno v hodině a půl hodně pomalého filmu, který kromě těchto scén a dobrých hereckých výkonů nemá moc co nabídnout. Škoda, možná že kdyby se toho ujal zkušenější režisér, tak by to celé mohlo mít i kultovní parametry. Takhle to ale celé vyšumí do prázdna. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nedrží líp pohromadě, ale i tak je v MUŽÍCH CO ZÍRAJÍ NA KOZY tolik skvělých momentů, že ty "moc divné" filmu rádi odpustíte. Herecký ansábl je prvotřídní (Clooney a McGregor se výborně doplňují) a je malinko škoda, že tvůrci ze zvolené tématiky "válečníků Jedi" nevyždímali víc. Kultovní potenciál to rozhodně mělo. La tutlek. Ana sahaffi. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Viem, že som sa celkom dobre bavil, ale už zhruba po troch dňoch od zhliadnutia filmu si za svet nespomeniem, na čom konkrétne. Satira na armádu a hippíkov (ťažko povedať, čo je smiešnejšie) má dobrých hercov a niekoľko fajn scén, ale bohužiaľ nemá jednotný tvar a východzí pocit. Pozrieť a zabudnúť. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Postavy z těch ulítlejších filmů bratří Coenů. Praštěný námět se satirickým podtextem kopajícím armádu do koulí. Humor z pera alter-ega Bustera Keatona žijícího v jiné galaxii. Jeff Bridges jako hippie plukovník. George Clooney jako groteskní Jedi voják a s ním spojená svérázna parodie Hvězdných válek. Ewan McGregor jako vojenský zpravodaj, který si ještě nezasloužil svůj knír. Kevin Spacey jako vojenské hovado. Vojáci pod vlivem LSD. A kozy. To všechno mě nesmírně bavilo a i když se ve filmu najde několik hlušších míst, parádní herci, chytlavá muzika a originální humor ho stále drží vysoko nad průměrem. Každému ale Muži, co zírají na kozy určitě nesednou, na to jsou až moc svérázní. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama