Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (990)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Řada povedených scének, z nichž většina jde vidět už v traileru, dohromady bohužel nevytváří tak celistvou hmotu, abych ji zde nade vše vychvalovala. Ani závěrečná LSD scéna aneb "Clooney s kozou v náručí, McGregor s květinou" nedokáže vynahradit pocit z 2/3 filmu, kde se nic zajímavého, ani ujetého, ani zapamatováníhodného nedělo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takové slibné obsazení a přitom taková hovadina. Vlastně mě u filmu drželi jen Clooney s McGregorem, jelikož jsem se po půl hodině začal docela dost nudit a odvracet pozornost a vyvrcholení zápletky mě rozložilo úplně. Na druhou stranu v popisku bylo asi 160 minut a přitom má film 90, takže mě alespoň tohle příjemně překvapilo.. PS : Výuka na Jediho byla asi nejzajímavějším vtipem. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které mají pevný a jasně podaný názor, jako např. protiválečný muzikál Vlasy, politická satira Vrtěti psem nebo Přelet nad kukaččím hnízdem, který nemilosrdně tepá konformismus a šosáctví. Pak jsou filmy, které pevný názor nemají, protože jejich jediným cílem je vyvolat maximální srandu, jako např. Tropická bouře nebo Borat. Muži, co zírají na kozy, jsou perfektně obsazení a místy mají opravdu vydařené vtípky na účet armády i jiných. Ale jaký mají názor, co vlastně sdělují, odkud míří a kam, to mi tedy vážně jasné není. Přitom námět má sílu vodíkové pumy a mohla se narodit špičková satira, která by mohla konkurovat těm nejslavnějším kouskům ve svém žánru. Obě dvě supervelmoci v době studené války totiž opravdu měly pošahaný vojenský program, který se snažil využívat parapsycholologie a všech těch bláznivých nápadů, věštění budoucnosti, levitování a bůhví čeho dalšího a na obou stranách byl upřímně nenáviděn a opovrhován racionálně smýšlejícími vojenskými experty a politiky. Jenže vypadá to, jako by si scénárista potáhl z marihuany nebo lízl LSD, je to takové rozevláté a prosycené žvásty New Age, zkrátka pocit ze špičkového filmu se bohužel nedostavil. Celkový dojem: 60 %. Pokud vrcholnou humornou scénou mělo být zfetování vojenské základny silnou dávkou LSD, pak je scénárista vůl, protože něco takového mohlo skončit šíleným masakrem... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příliš chladné a bez šťávy na to aby "Muži, co zírají na kozy" měli byť i jen sebemenší kultovní potenciál. Je to ujeté, ale bez života a vnitřní energie... což je věc která by v podobných absurdních pakárnách měla naopak být přímo esenciální. Co chápou Coeni ale nechápe Grant Heslov a to je škoda. Škoda, protože hereckou smetánku měl k ruce vskutku famózní. Škoda, protože potenciál na chytrou satiru by tu taky byl, stejně tak jako místy náběh na přímo neuvěřitelně šílené gagy a zápletky. Zůstal na půl cesty a nic vyloženě bránici-trhajícího se nekoná. 6/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce jsem při tomto filmu vzpomínal na Dr. Strangelove. Ten měl být původně vážným filmem, ale vývojem přišly na to, že realita je tak absurdní, že ji nelze jinak než formou komedie předložit. Podobně tomu mohlo být i zde. Jen ten výsledek není tak bravurní, jako u již zmiňovaného filmu. Námět tohoto filmu je skvělý. Stejně tak i obsazení. Všichni čtyři herci dokazují, že nejsou slavní jen náhodou. Asi nejlepší postavu, zde ztvárnil Clooney. Film ale poněkud v průběhu ztrácí tempo a vtip a nemá nic, čím by to nahradil. A je to škoda, protože nakročeno bylo více než dobře. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama