Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fakt nevidím žádnej důvod k tomu, aby se tahle jednoduchá a špatně vypadající blbost, sloužící jako intro k nějaké PC hře (ano, sousloví "PC hra" chápu v drobet pejorativním významu), pohybovala zde na č-s-filmové-d v červených číslech. Ovšem natočit to někdo jako právoplatný hraný film a zachovat přitom brutalitu, krvavost a sympatické zrůdy, byla by to dost možná veliká pecka. 55% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Pro ty co hráli, nebo se hru hrát chystají je film naprostá nutnost, pro ty co neplatí ani jedna z možností nemá film žádnou hodnotu. Bylo by hodně zajímavý natočit tento film hraný : o) . Film objasnuje pár věcí ze hry, ale o prvotním vzniku a účelu artefaktu sme se vlastně nic nedověděli. Film slabší 4, Hra plný počet. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příznivci herního Dead Spacu by nejspíš řekli - parádní dokreslovačka k prvnímu dílu (anebo taky ne, protože jim pořád nějaké reálie jejich oblíbeného depresivního vesmíru nebyly odtajněny - ale i to se s časem mění, byť třeba "jen" formou knihy). Já osobně hráčem horrorové bezmála kultovky nebyl, a jen mě zaujala veeeeelká vesmírná loď a zástupy fest hnuzných zombáků - nastojte - odolných proti uražení hlavy a podobným prověřeným taktikám. Podíval jsem se na prvních dvacet minut a pak strávil pár hodin přehrabováním v Dead Space Wiki, protože mě do značné míry originální přístup tvůrců k hrdinům dost zaujal - to ale bohužel nesouvisí s Downfallem jako filmem, ke kterému bych tu měl něco jakože smysluplného říct. To "bohužel" je na místě, protože se mi nechce hanět jinak utěšeně propracovaný a vzkvétající fenomén, jehož je tento filmový počin součástí....jenže Downfall sám o sobě opravdu neobstojí. Děj je i při sedmdesáti minutách stopáže v podstatě nulový, animace je na rok 2008 dost nevyladěná, a koncentrace na gore efekt je až přehnaná. Ono ale tvůrcům ani nic jiného než krev a vnitřnosti nezbývalo, protože z hlediska nějaké horrorové atmosféry taky není oč stát - vybavuji si dva povedené momenty, a žádné překvapení se za celou tu víc než hodinu nekoná, snad kromě závěru, který završuje Dead Space trademarková ukázka na téma "i roztomilá ukolébavka jde zpívat tak, že z toho mrazí". 60% ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Animace se na tento typ filmu docela hodí. Tvůrci nemusí řešit drahou výpravu, efekty a drahé nekvalitní herce. Vždyť do takovýho masa by v Hollywoodu nikdo neinvestoval. Muselo by to dostat porno nálepku a shlédnout bysme to mohli leda na videu nebo v otrlém divákovi. Škoda, že ta animace je tak kostrbatá, film tak krátký a předvídatelný. Musim ale říct, že po dlouhý době jsem viděl opravdu bezútěšný film, který si nálepku horor opravdu zaslouží. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ celkový dojem filmu mi pokazili moje široké možnosti, kvôli ktorým som hru dohral dávno predtým, ako sa vôbec film dostal na svetlo sveta. Je ťažké pozerať niečo a vedieť pritom, ako to skončí. Ale na druhú stranu ma film znova "nabudil" do ďalšieho zahrania tejto "perly" hráčskeho neba. K filmu je ťažko niečo viac povedať, pretože bol príliš krátky, ale to v podstate malo za následok zasa jednu nekončiacu akciu, podotýkam vysoko krvavú akciu aj na pomery animovanej tvorby, ktorej koniec našťastie neskazil klasický americký happy/omáčka/end a tak depresívna akcia, pri ktorej je smrť jediným vyslobodením z utrpenia pri záverečných titulkoch nekončí, ale priamo nabáda okúsiť jej technicky aj hrateľne brilantne spracovaný herný námet. Film 4 hviezdičky, hra "Must Have" hviezdičiek toľko, koľko je hviezd na nebi... :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama