Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Silně protkáno videoherní nití. Bez její znalosti vám bude zřejmě tento brutální animák snadno připadat jako odpad, avšak kdo si ten povedený horor zahrál, zcela jistě musí vzít v potaz jisté doplňkové znalosti, jež Downfall nabízí. Neklaustrofobní, ale rezervované prostředí těžařské lodi, mi připomnělo pravý význam názvu hry i filmu (tj. nikoliv mrtvý, ale prázdný vesmír, kde lidstvo bloudí o samotě a stereotypně hledá v útrobách planet minerály). Ve hrané podobě NC-17 bez diskuzí. A tím končí výčet pozitiv. Zbytek je na úrovni průměru nebo pod ním. Animace je zbytečně odfláknutá, v "sekajícím" se stylu, který u akce selhává. Jak někdo otevře pusu, buďte připraveni na nejhorší. Dabing ujde, tu ale slyšíte hlasy z Mass Effectu, tu z Dragon Age. Hudba se až na několik kopírování nemůže vyrovnat Gravesově multioceňovaným (BAFTA) kompozicím ze hry. CGI animace jsou na rok 2008 hrozné. Dá se na to dívat, ale pouze se zmíněnými podmínkami. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem nic nečekal mě to celkem nadchlo. Myslím, že je to pěkné doplnění ke hře a střípky ze hry hezky poskládané do vcelku uvěřitelné mozaiky. Musím říct, že mě sledování tohoto filmu bavilo skoro stejně jako hraní hry a jelikož hra mě bavila velmi, tohle bylo příjemné zpestření. Animace sice na dnešní poměry nic moc, ale to mi vůbec nevadilo. Ode mně zasloužená pochvala autorům. Na závěr bych rád dodal, že podobnost s ostatními filmy není určitě náhodná, protože PC hra byla dělána právě na základě mnoha scén z filmů horového či scifi žánru. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféra, dobré zpracování a víceméně je v animáku všechno, co člověk mohl zažít při hraní herního Dead Space. Hra má výbornou atmosféru a děj je taky solidní. A stejně tak, je tomu i u tohodle animáku. Jeden velký masakr, který je dobrým úvodem do herního, krvavého světa Dead Space. Ke konci už ve filmu převládá atmosféra, která divákovi jasně dává najevo, jak film skončí. Minimálně se jedná o animák, který vás působivě připraví na krvavý a nebezpečný svět Dead Space. 72% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec jsem to musel přehodnotit a z původních tří to s klidem dokopu až ke čtyřem hvězdám=Parádní horror, který hravě strčí do kapsy většinu svých hraných kolegů(od atmosféry až po odvážné zobrazování násilí).....Občas sice postavy zahlásí nějákou polokoninu nad kterou člověk pozvedne obočí ale to se dá vpohodě překousnout(přecejen je to horror-žejo) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný prequel populární hororové videohry, pojednávající o vesmírné lodi, která je zamořena vetřelci, kteří postupně likvidují posádku. Film i hra vykrádají úspěšné tituly jako "Vetřelci" a "Horizont události" a v obou případech se to daří. Hra byla vynikající ale film i přes zábavnost pramenící z neustálé akce, rychlého děje a nekontrolované brutality (znalce hry určitě nepřekvapí) působí narychlo splácaným dojmem, který se snažil přiživit na úspěchu již zmíněné hry. Pro herní abstinenty naprosto nezajímavý zážitek ale pro milovníky hry slušná zábava. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama