Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

petero 

všechny recenze uživatele

Je mi zle pri pomyslení, že toto je remake klasiky z ´84. Nijak zvlášť som nebol na vetvy ani z originálu (za tri) ale čaro filmu a charizma Freddyho v podaní Roberta Englunda je neodškriepitelná. Remake je nudný (nezaujímavé postavy), ľakačky absolútne nefungujú a Jackie Earle Haley (s rešpektom k jeho Rorschachovi) veľmi zlou voľbou spolu s jeho prezentáciou Freddyho diametrálne odlišnou od originálu – jasné, je to šialenec, ale nie je s ním sranda... Ešte horšie ako biedny remake Friday the 13th. Tvorcovia remaku Hellraisera nech sa neopovážia preobsadiť Pinheada! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě Bayer jde si pro tebe. Série hororů pod producentskou taktovkou Michaela Baye točené přes kopírák dokonce i s totožnými konci. Náhoda? V hororovém vesmíru náhody neexistují. Double-feature Pátek třináctého a A Nightmare on Elm Street ( oproti nimž je Dům voskových figurín nedoceněný hororový skvost ) coby ukázkový příklad toho, že lidé jako Marcus Nispel nebo Samuel Bayer by vážně neměli točit resuscitace zavedených hororových klasik. Fuj ale!!! PS: Scéná ve školních lavicích je jednou z nejvtipnějších filmových momentů letošního roku - jen patří spíš do jiného druhu filmů. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat – to, že to nedopadne dobře, jsme věděli ještě před projekcí. Šlo hlavně o to, jak moc nenasytní producenti návratem do Springwoodu diváka naštvou. Restart celé série nemá úplně špatné tempo, nabízí pár slušných momentů i ne úplně děsné herce (mezi nimi se v pozitivním slova smyslu vyjímá Fincherův objev Rooney Mara). Jenže když už tvůrci sáhli na osvědčenou značku, dál už se moc nesnažili. Freddy se objeví bez zjevného důvodu, zařve a zase zmizí. Celé je to založené na dost očekávaných záběrech, zvukových lekačkách a kamerových filtrech – prostě jedeme ve stejném ražení jako řada podobných hororů za poslední předlouhé roky (vždyť i ta trapná finálová tečka musí být, kdo o to sakra stojí?). Nic to ale není proti ztvárnění ústřední hororové ikony. Vím, že to muselo být těžké, ale nahrazení fanoušky milovaného Roberta Englunda je totální přehmat (nejen jeho šílenou maskou). Kotelník podpořený cynickým humorem, spoustou hlášek a invenčními mordy je v téhle moderní verzi k smíchu.. nebo snad k pláči? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jak Noční můře, tak i Freddymu určitě víc seděly 80tý a 90tý léta, který byly pro slashery dobou zaslíbenou, tohle bohužel hodně doplácí na trendy dnešních hororů a vytratil se jak vtip, tak atmosféra a legendární postava Freddyho tady prostě je čtvrtinová, za což do značný míry může i výběr herce, kterej vypadá jak nějakej mutant, Englund je pořád suveréně numero uno. Ale jinak si myslim, že to tak nějak zapadá do škatulky průměrných slasherů, který nejsou nic exta, ale pobaví a dokonce bych řek, že to je o něco lepší než nějaký pozdější díly ze série Noční můry a kdyby to nebyl remake, tak to určitě dostane od hororvých exprdů víc než odpady, ale je mi jasný, že pokud to je pro někoho srdcovka, tak tomu pořádně naloží ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Nedopusťme aby množící se remaky dali zapomenou na dobrou a osvědčenou klasiku. Mé odhodlání nezaujatosti se rozplynulo jako pára hned po té, co jsem byla obšťastněna pohledem na vylepšeného Freddyho Kruegera(otřesně-úchylná zběsilost); tak tímto momentem veškeré předsevzetí, že nebudu příliš kritická bylo nenávratně v tahu. Nevýrazné děti Elm Street jsou použitelné, leda tak na nějaké ty pedofilní hrátky, po dosažení puberty už ani to ne. Zoufalství a čirá beznaděj mě obestřela, že by snad ještě někdy… což by byla ta nejhorší noční můra.. ROBERTE PUSŤ SE DO NICH!!! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Propagační materiály k filmu byly rozváženy pod názvem „Back Scratch". (Langy10)
  • Freddy Krueger je role, kterou v předchozích dílech ztvárnil herec Robert Englund. Ale v tomto filmu hraje Freddyho poprvé jiný herec a to Jackie Earle Haley. (LEGACY)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama