Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Konečne som pochopil výraz „motať sa ako Maďar v kukurici“! To, čo predvádzali tí zúfalci, vlastne čo to trepem, hlavní hrdinovia v tomto slasheri, sa nazvať inak ani nedá. Našťastie mali proti sebe slušne nadupaného protivníka, ktorý snáď ako jediný vedel, čo robí a pomerne luxusne likvidoval ten skoro genetický odpad. Škoda, že aj dialógy sem napísal Dementijev, mohla to byť celkom slušná diskotéka nielen na jeden večer. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Spracovanie bolo príšerno-dementné, krutosti sa medze nekladú a tu sa ani nekládli. Tento film ma od dokonalosti riadne ďaleko, hlavne ma vytáčal ten debil v maske, nielenže ho nešlo zabiť, ale aj keby hádam išlo, tak zbraň nemala náboje. No totálna pi.....a, aj keby som videl len posledných 5 minút, aj tak by som vedel všetko o tomto filme. Gore efekty mali moje uznanie, ale tie boli jediné, za čo stojí pozrieť tento film, ale ináč totálne trápna a nezáživná kravinka, ktorá z logiky toho veľa nepobrala. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pomoc! Proč mi to děláte!!...... Odrazují mě zmatené dialogy a pár nelogických situací. Jinak slasher je to celkem povedený. Kdo má rád krvavé gore scény, bude se kochat. CITÁT - Pošlete hodně policistů........ Někdy je to zmatené, ale ne zas tak moc na film tohoto žánru. Některých situacím jsem se musel zasmát. Příšerní herci, kteří však dlouho nepřežijí a tak v krvi odcházejí ze scény. Hudba povedená, zejména ta v závěrečných titulcích. CITÁT - Jedeme do Atlanty.... I na ten silikon nakonec dojde. Pod chromovanou maskou se ukrývá Nick Principe. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl, docela slušnýho hororu, zvlášť gore scény jsou skvělé. Herecky taky dobrý. Ano je tam docela dost nelogičností, třeba jak mohl vrah vědět kam zrovna ten dotyční půjde. Viz třeba scéna u márnice, kdy v autě zůstane náhodou kluk, protože se mu nechce jít ven a vrah mu ukazuje jeho mrtvou matku jak se vznáší. Ten přece nemohl tušit ,že zrovna on bude v autě. Těch věcí je tam víc, ale i tak se mě to líbí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý krvák, tedy slasher v duchu Jasona Voorheese či Michaela Myerse, s maskovaným pomatencem vraždícím v prvním plánu mladé dívky a ve druhém všechny ostatní. Film by se s klidem mohl jmenovat Chromová lebka podle masky maniaka. Děj je vcelku jednoduchý, postavy prchají a vrah je honí, případně se mu snaží postavit, pak je zabíjí, a nebo se schovávají, ale on je stejně najde. Velmi dobrá kamera, výborná hudba, rychlý spád a napětí a především věrohodné gore efekty. Hlavy lítají, střeva se vyvalují, gejzíry krve stříkají a ozubený nůž se míhá rychlostí blesku. Herecké výkony jsou naprosto mizerné, ale tenhle snímek je naštěstí ani nepotřebuje. Létajícím hlavám zdar a krvavým fontánám zvláště! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)

Reklama

Reklama