Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Pro masakrátory, kteří svoji práci rádi vykonávají skryti za rozličnými maskami mám slabost. A tenhle týpek zahalený chromovou lebkou, nosící na rameni připevněnou kameru, kterou točí své dílo skýtá velký potenciál, říkal jsem si. Bohužel absolutně nenaplněný a to díky neuvěřitelně dementnímu scénaři, kde se všechny postavy chovají tak, že kdyby blbost nadnášela, tak se ještě teď, 12 let po natáčení vznášejí v exosféře a příštích sto let neklesnou. Jediné plusy vidím ve fešném designu "hlavního hrdiny", velmi dobře provedeném gore a asi prvních 5 minutách filmu. A to je zatraceně málo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezvadný béčkový slasher s cool vrahem, který se s ničím nepáře a všechny, co mu přijdou pod ruku, rozpáře. Postavy a interakce mezi nimi působí sice trochu rozpačitým dojmem, ale vraždy jsou naprosto luxusní. Takhle skvěle provedené gore, to se každý den nevidí. Atmosféru má Laid to Rest taky velmi dobrou - strašidelný sice moc není (i když pár scén by se našlo), ale pro pobavení poslouží stejně dobře jako například nedávný a taktéž povedený Midnight Movie. Pokud však chtěl režisér natočit horor, jehož hrdinům bude divák z celého srdce přát, aby přežili (jak jsem kdesi četl, že chtěl), tak žalostně selhal. U filmu s takovýmhle gore si můžete přát jediné: "Vrahu, zmasakruj je všechny!" Edit: S druhým zhlédnutím se demence postav stala takřka nesnesitelnou. Snížení hodnocení na 3*. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

*** Původní hodnocení 26.1. 2010 *** Dnes vyšla Uncut Full HD verze a od prvního zhlédnutí už je to 10 let, takže here we go again. Musím hvězdu sundat, protože to chování všech zúčastněných, bylo na bodu mrazu, chápu že se jedná o Slasher, kde bych to měl přehlížet, ale zde jsem se musel opravdu smát, nad tupostí scénáře. Největším plusem na Laid to Rest, je bezesporu Gore, které je tu vydařené a dost brutální. Jenže Gore, je asi to jediné co se dá kladně ohodnotit. Tohle asi do své sbírky nezařadím, ale uvidím jak na tom je druhý díl a rozhodně se těším na trojku, která by měla být ještě více brutálnější. (edit 18.1. ChromeSkull: Laid to Rest 2 o třídu kvalitnější ve všech ohledech) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše J*A*S*M. Po MIDNIGHT MOVIE ďalší nízkorozpočtový horor, ktorý rozhodne má atmosféru napriek tomu, že orgazmy pri ňom musia zažívať najmä milovníci slasherov s kvalitným gore. Samozrejme, že low budget a televízna kamera sú krutou daňou žánru. Táto daň je ale vykúpená skvelými nápadmi pri ktorých možno pokrivkávajú herecké výkony, ale nuda, tá vám tu rozhodne nehrozí. A keďže po afére WOLVERINE mám dojem, že Hollywood je - pardon za výraz - v hajzli, odporúčam tamojšiemu šéfstvu investovať do remakov takýchto skvostov, a o návštevnosť sa rozhodne báť nemusia. No a ešte si nemôžem odpustiť jednu osobnú pochvalu za casting, ktorý ctil žánrové kánony a do hlavnej úlohy obsadil jednu veľmi peknú a nie úplne blbú prsaticu. Takže keď už nič iné páni, aspoň sa je na čo pozerať. :-) (5.4.2009) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Laid to Rest vyniká převážně ve vraždách, které jsou výstavní a stávají se hlavním pilířem tohoto slasheru. Neboť chování postav je katastrofální a postrádá zdravý rozum. Bohapustá vata tedy musí být kompenzována gore orgií, kde naštěstí prochází s velkou výbornou. Nechybí taky ikonický zabiják s chladivou kudlou, přičemž na porážku jde jedna oběť za druhou. Polehčující okolností je fakt, že film ze sebe nedělá víc než čím je. Jde o prvoplánovou zábavu a tu jsem dostal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)

Reklama

Reklama