Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

castor 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka se zbytečnou milostnou linií a docela mizerným finále (zvlášť v konkurenci dnešních filmových rozuzlení). Eastwood-režisér tu nicméně podporuje úsporný herecký výkon Eastwooda-herce, kterým dává jasně najevo, že se už nemusí lopotit s grimasami tvrdého chlápka jako za mlada. Na půdě policajtů a federálů se znovu pohybuje s jistotou zkušeného matadora. Ví, které momenty podtrhnout, v mistrné zkratce dokáže vypíchnout podstatu charakterů svých postav. Film, kterým se zahříval před výtečnou Tajemnou řekou, ho představuje jako agenta FBI Terryho McCaleba, kterého dostal do důchodu jeden delší výklus za sériovým vrahem. Po úspěšné transplantaci srdce za ním přichází žena s prosbou, u které bude mít drsňák se stále výborným úsudkem doslova srdeční motivaci. Jak už to tak vypadá, někomu tady citelně chyběl zájem médií – McCalebovi těžko.. Eastwood představí několik promyšlených zvratů, dává prostor hercům, už tradičně nikam nespěchá, je soustředěný a lpící na detailech. O předvídatelnosti tu samozřejmě ZNOVU mluví jen banda chytráků, kteří hlavního záporáka odhadli ještě dřív, než ho vůbec autor předlohy Michael Connelly vymyslel – smutné a směšné!! Ale to je škoda slov. Fenomenální Eastwood se Krvavou stopou solidně (lepší tři hvězdy) zahřál před svou výbornou režisérskou pětiletkou, kterou mu jeho kolegové v režisérské sesle můžou jen tiše závidět!! ()

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná detektívka. Clint opäť boduje zo svojim bolestným výrazom. Čo už s ním, sekne mu to. Až do konca sa mi nejak nechcelo veriť, že by bol vrahom neškodný sused, ale vytušiť sa to dalo ďaleko pred Clintovým odhalením. Vyčítam jedine tú postelovú zápletku, akosi mi to špatí image filmu. Obstarožný ex-agent FBI a mladá zranitelná sestra obete. Pritiahnuté za vlasy.. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Musím předem říci, že na Eastwoodovky jsem si nikdy čas neudělal a ani mě nijak nepřitahovali. Po tomto asi lehce změním názor. Přišlo mi to rychlé, svěží a skvěle natočené. Clint předvedl, že dokáže oslnit, jak na postu herce, tak i režiséra. Pravdou je, a to se mi moc nestává, že jsem už tak nějak tušil od půlky filmu,SPOILER: že v tom bude mít prsty soused od vedle - Jeff Daniels Jen mi moc nesedí na roli záporáka. KONEC SPOILERU. Každopádně skvěla kriminálka a Clintovy snímky budu muset více zařadit do svého filmového "repertoáru". 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, kdo je zahradník (vrah) mi došlo snad ještě později než Clintovi a i když se to retrospektivně zdá být strašně lehce odhadnutelné, nejlepší na tom filmu je, že mi to při každém dalším a novém sledování (zatím asi 3x) vědomí, kdo je zahradníkem, vůbec nic neubírá na kvalitě. Klasická Eastwoodovská akční kriminálka, poměrně dost ochucená thrillerem. A chutná dobře. Jen bych měl jeden skromný dotaz - co je na tomhle do prdele mysteriózního? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

,,Prečo bývate na lodi ?" - ,,Nechce sa mi strihať trávnik." Mám rád zamračeného Clinta, Eastwooda ako režiséra a Briana Helgelanda a jeho krimi príbehy/ scenáre. Krvavá stopa kombinuje skoro všetko, čo ma na Clintových filmoch vždy baví. Navyše príbeh ma tiež čo ponúknuť a aj keď nestrhne ako kriminálky od Finchera, určite je zaujímavý. Pre mňa jeden s dobrých filmov, kde ide Clint po krku prefinaknému zloduchovi. 80% - 4* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama