Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář číst až PO shlédnutí snímku (anebo vůbec). Nebojte, o nic (zásadního) se tím nepřipravíte :-) Nestopoval jsem (si), v kolikáté vteřině snímku jsem (pro sebe) objevil zápletku (vraha), ale o tom tento snímek v prvé řadě není. Pro mě byla důkazem kvality právě skutečnost, že (i) přes fakt, že jsem samotnou zápletku (vraha) znal (resp. odhadl) dávno dopředu, stejně (díky Eastwoodově režii/herectví) jsem si snímek užíval. Zejména potom kombinaci přímočarého B. Helgelanda a volně plynoucí režie, (která nikam nespěchá) C. Eastwooda. A tak jediná moje (subjektivní) výhrada míří k úplnému závěru. Poslední klapku (resp. „akce jedééém“ bych já osobně zahlásil o nějaké 2min dřív, tedy (SPOILER) v okamžiku, kdy jisté ruce drží hlavu pod vodou a hladina se (ne)milosrdně zavírá. p.s. když už jsme u těch SPOILERŮ- vrahem (uživ. GILMOUR93) je opravdu zahradník. Je ale potřeba také dodat, že rád rybaří s lahví pivka (resp. Jacka Danielse) po ruce... Tak a je to venku! Stejně je to ale každému (max před úvodními titulky) jasné nebo ne.......!? Možná by stálo za úvahu (páni distributoři) dodat na DVD alternativní konec (variantu), kdy vrahem je samotný Terry McCaleb resp. dotyčná, jejíž srdce v sobě nosí. Třeba by potom i několik místních bylo (u)spokojeno a říkali si, „jakej je to ten B. Helgeland frajer, takhle mě přechcat“........ 75% ()

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná detektívka. Clint opäť boduje zo svojim bolestným výrazom. Čo už s ním, sekne mu to. Až do konca sa mi nejak nechcelo veriť, že by bol vrahom neškodný sused, ale vytušiť sa to dalo ďaleko pred Clintovým odhalením. Vyčítam jedine tú postelovú zápletku, akosi mi to špatí image filmu. Obstarožný ex-agent FBI a mladá zranitelná sestra obete. Pritiahnuté za vlasy.. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem v nejednom komentáři / recenzi zmínil, patří Michael Connelly k mým oblíbeným autorům kriminálního žánru, filmy a seriály, natáčené podle jeho knižních předloh, ale často postrádají to, co v jeho knihách nechybí. Poutavost a logiku. Páně Connellyho příběhy mají bez výjimky hlavu i patu, jeho novely na mě působí jako kvalitní švýcarský hodinový strojek, takže mi dělá problém pochopit, co vede scénáristy k utkvělé myšlence, že svými "vylepšeními" způsobí změnu k lepšímu. Ano, i v tomto případě byl příběh pozměněn přičemž chápu, že je potřeba vměstnat děj do určené stopáže, ale co ty zbytečné změny navíc? Vůbec jsem například nepochopil, proč totálně změnili identitu vrchního zlouna. To mi fakt nedává žádný smysl. Krom toho jsem si podle autorova popisu představoval Terrella McCaleba přece jen jinak a Drsný Harry mi k němu příliš neseděl (a to mám Clinta Eastwooda fakt v oblibě). No jo, příběh zpracovaný touto formou se pistolníkovi nevyvedl po herecké ani režisérské linii a utěšuji se jen tím, že mohlo být i hůř. / Poučení: Záchranku volej vždy dříve, než k tomu budeš mít důvod. Nikdy nevíš... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, kdo je zahradník (vrah) mi došlo snad ještě později než Clintovi a i když se to retrospektivně zdá být strašně lehce odhadnutelné, nejlepší na tom filmu je, že mi to při každém dalším a novém sledování (zatím asi 3x) vědomí, kdo je zahradníkem, vůbec nic neubírá na kvalitě. Klasická Eastwoodovská akční kriminálka, poměrně dost ochucená thrillerem. A chutná dobře. Jen bych měl jeden skromný dotaz - co je na tomhle do prdele mysteriózního? ()

Derek 

všechny recenze uživatele

estwoodovka z clintovho slabsieho obdobia (po genialnych unforgiven a pred dalsou oscarovkou million dollar baby), clint ma nastastie charizmu atomovej elektrarne (i ked tolko nehlaskuje) s cim si vystaci pocas celej stopaze (rezisersky sa tiez nanestastie prilis nepretrhol). na jedno pozretie to uplne bude stacit, ale clint ma na svojom konte o dost viac peciek ako pred i za kamerou... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama