Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Drama se solidní ponorkou, atmosférou nejistoty, strachu, občasným napětím (výborná pasáž s převozem!) a milostným trojúhelníkem. Čímž i zdůrazňuju, že se mi linie z minulosti líbila mnohem víc než ta současná. A dokládá to i konec, možná nečekaný, ale naprosto nezvládnutý a pro mě osobně nepřijatelný (blbost se zraněnou rukou či nanejvýš debilní rozhodnutí hlavní hrdinky). Ve výsledku slabší 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snad kromě závěru, který je zbytečně uměle vygradovaný, to je v podstatě precizně udělané řemeslo, které je atmosferické, výtečně zahrané a fantasticky dramaturgicky zvládnuté. Kdo má rád špinavé Německo, téma z druhé světové války a legendami opředené německé řezníky, nebude litovat. Jesper Christensen je v roli hlavního záporáka skutečně démonický. Především pak dialogy s agenty Mossadu jsou nezapomenutelné. Madden byl vždycky vcelku měkota, ale tohle je film, za který si ho snad začnu vážit. Dá se vidět i vícekrát, což je na film s takovouto tématikou ryze raritní věc. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden sa rozhodol film nakrútiť vzápätí po tom, čo mu producent Matthew Vaughn doniesol scenár. Málokedy dostanete do rúk tak prepracovaný a chytrý príbeh, ktorý navyše pracuje s nesmierne širokou škálou emócií. Maddenovi sa zapáčila aj hra s divákmi, ktorá môže celý film držať v neistote. Pre snímku kombinujúcu emocionálne vypäté scény s čistou akčnou jazdou, ktorého hrdinovia v príbehu vystupujú v dvoch rôznych časových rovinách, potreboval Madden výnimočných hercov. A tých sa mu nakoniec podarilo získať. Mladšiu verziu trojlístka agentov si zahrali Jessica Chastain, Sam Worthington a Marton Csokas, ich staršie egá potom oscarová Helen Mirren, na tú istú cenu nominovaný Tom Wilkinson a Ciarán Hinds. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka s velkou dávkou civilnosti a běžnosti. Hlavní trojici totiž tentokrát nejde o záchranu celé civilizace, nemusí ani bojovat proti armádě ozbrojených nepřátel nebo používat složité špionážní technologie. Její úkol je jednoduchý: Chytit ve Východním Německu nacistického zločince a deportovat ho na západ, kde bude čelit spravedlivému procesu. A i přesto, že je celá zápletka triviální a že kvůli započetí v přítomnosti předem víte, jak hlavní hrdinové musí dopadnout, tomu nechybí jistý prvek napětí. Jinými slovy takový dobře koukatelný nadprůměr, který bude ale se stejnou lehkostí i zapomenut. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak docela překvapení ! Čekal jsem dobrý film, ale ne až tak dobrý. Velice zajímavá atmosféra. Přítomnost a flashbacky se prolínaly neustále. Nešlo ani o akci, spíš o strhující příběh. Zapůsobilo to na mě jako velmi psychologický thriller/drama. Takže u mě na hraně mezi 4 a 5*. Celkové hodnocení je : 89% = **** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V jedné ze scén používá Vogel (Jesper Christensen) latexové rukavice. Ty se však začaly v lékařské praxi objevovat až okolo roku 1980, tedy celých 15 let poté, co se děj snímku odehrává. (pan Hnědý)
  • Rozpočet původního snímku Ha-How (2007) byl 900 000 amerických dolarů. Natočení tohoto remaku však vyšlo až na 20 miliónů amerických dolarů. (272827)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama