Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po kulervoucí jedničce je toto dosti značným zklamáním. Boondock Saints 2 se sice snaží kopírovat její stylovost a trademarky, a v komponování nesmírně cool záběrů režisér opět pracuje na výbornou, ale ve chvíli kdy se ony záběry začnou i hýbat, a co hůře mají dát dohromady i něco jako fungující film, zklamává na celé čáře. Jede se podle prakticky úplně stejné šablony jako minule, dokonce i se stejnými postavami (Julie Benz je jen Willem Dafoe bez koulí a bez charisma), ale na ten původně jednoduchý základ dvou mstitelů proti všem se tu roubuje nesmyslná mytologie a superkomplexní prostředí se spoustou zbytečných přicmrndávačů a odboček, díky kterým pak ani v dvouhodinové délce není dost času na to odvyprávět všechno hladce a aspoň trochu souvisle. Akční scény pak vypadají sice hezky, ale do kvalit prvního dílu jim chybí přehlednost a dynamika, a dialogy mezi nimi taky ztratily svou jiskru a bezproblémové balancování nad hranicí trapnosti. Jako návrat do známého prostředí v rádobystejném stylu to potěší, ale i tak jde o návrat spíše nostalgicky smutný než radostný. 6/10 ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

To že je Rocco a Dafoe v záběru jen moment je blbý, ale rozhodně sem se s novými postavami nenudil.. Trochu slabší než originál. Každopádně pořád je to ačkní, zábavný i vtipný. Jediné co mě štvalo byli ty prapodivný kruhy pod očima u mladého Indiana Jonese Flaneryho, jakoby se nepovedla plastická operace... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě je jako svatej grál a proto sem dvojku vyhlížel jako křováci v Africe déšť, ale nakonec trošku zklamání. Za prvé desně chybí dokonalej Dafoe, kterýho tu slabě zastupuje Julia Benz a za druhý tubohužel chybí i mega fuckující super borec Rocco, jeho pár vsuvek a flashbacků je jen na takový malý oblíznutí a nahrazuje ho tu celkem trapnej Clifton Collins Jr., ostatně začátek celýho filmu se nese v takovým trošku přiblblým humorným stylu a za moc to nestojí, nicméně když už jsem si řikal, že tohle snad Duffy nemůže myslet vážně, tak se na obrazovce strhne opět typický dokonalý vizuální duffyho akční peklo, s nádhernou kamerou, dokonalýma nápadam, s Normanem Reedusem a Seanem Patrickem Flannerym a jejich dualama a samozřejmě se starým dobrým taťuldou a jeho podkabátovým arzenálem, nicméně ani to nedokáže dokonale vynahradit první celkem nudnou polovinu a to že tu chybí postavy, který dělali z prvního dílu genialitu ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Jooo je to tak 😊 ------- Nejvíc cool film s borci, kteří střílejí obouruč? Jednička :-). Dvojka je trošku pomalejší. Víc mainstreamová a se zbytečně polopatickým dovětkem. I tak dokáže zopakovat skoro všechno, co mám rád na původním filmu. Plus opravdu sexi Julia Benz, kterou bych už ani za návrat jiného "dirigenta" Willema Defoe určitě neměnil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Slovo „fuck“ bylo použito 136krát. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)

Reklama

Reklama