Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zběsile akční a přesto zoufale nudné. Všichni tak nějak střílí hlava nehlava, chvílemi dokonce i zpomaleně. Neustále vracení děje podmalované říznými rockovými rytmy dost otravuje a záběry, co mají být cool jsou tak překůlované, že ve výsledku se silně přehrávajícími a snad za každým druhým slovem fakujícími herci cool nejsou ani náhodou. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Duffy si možná přál, aby jeho bostonští borci kráčeli ve šlépějích Kmotra 2, ale tak úplně to nevyšlo. Jeho fandovské odkazování a nástupy ve zpomalovačkách jsou sice super, ale příběh nijak zásadně netáhne a emocionální náboj chybí úplně. Problémem taky brzy začnou být akční scény, které se pořád nesou ve stylu "hraje drsná hudba a Flannery a Reedus stojí a střílí, jako by je nic nemohlo trefit", což zamrzí obzvlášť v té závěrečné, kterou tenhle styl dost zabíjí. Proč tedy čtyři? Protože kupa hlášek a cool momentů, protože Clifton Collins Jr. a Julie Benz, a protože boží náběh na trojku. Uvítal bych jí, ale Duffy by měl ubrat na svých vyždímaných trademarcích a zkusit to trochu postaru. Connorovým by to určitě neuškodilo. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Takže na tohle pokračování jsem musel čekat ty roky, já bych raději čekal dál, nebo ještě lépe - raději bych se vůbec nedočkal. Troy Duffy nám nevypráví příběh, není stejně naladěný jako kdysi, tady nám divákům vyloženě ukazuje že mu po těch letech od jedničky došli peníze a tak se z nouze pustil do pokračování, které už nemá ten náboj a různé neotřelé nápady. Natočený jen aby se zaplatil díky dobrému jménu svého staršího bratra a něco z toho káplo. Akce podle šablony, nuda je v tomto případě samozřejmostí. Na konci snímku se nám pořádně otevřela vrata od stodoly pro další pokračování, to značí fakt, že se asi třetího dílu dočkáme dřív než za dalších deset let. 40% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak se nám po 10 letech hoši přeci jen vrátili a s nimi i několik dalších postav z prvního dílu jako trojce policajtů, David Della Rocco ve snové sekvenci, dokonce i ten starý děda jako majitel baru a možná i někdo další (tuším, že ten obchodník se zbraněmi). A přibylo pár dalších, hlavně sexy Julie Benz a Clifton Collins jr., který je důstojným nástupcem Rocca. Pokud máte rádi jedničku, bude se vám líbit i druhý díl. Možná je to i proto, že Duffy hodně postupů prostě pouze kopíruje a nepřináší až takovou inovaci (juxtapozice u přestřelek stále stejná). Prestože mám určité výhrady k hudbě (jakožto výrazného elementu), kdy u přestřelek běží takový elektronický remix, který mi moc nesedl, i když pár rockových vypalovaček se zde nachází, je to pecka. A na konci se jako velké překvapení objeví...... a s ním i otevřená vrátka do třetího dílu. Takže sem se sequelem a doufám, že to nebude trvat dalších 10 let. 8/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama