Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

no, nakonec to nebylo az tak spatne, jak jsem se obaval, ale zel, k jednicce to ma hodne daleko.. Ano, vsichni tri (tatik i oba synove) jsou stale neskutecne cool, Romeo ale, ac se snazi, jak chce, Roccovi se nemuze rovnat.. To stejne se da rict i o Julii Benz, tady to je ale jeste mnohem podstatnejsi rozdil.. Cely film mi prisla neskutecne otravna, bylo videt ze strasne chce delat takove skvele veci, jako jeji predchudce, ale ve vetsine pripadu to vyslo jen jako pitome opiceni, nemluve o tom, ze jeji hlas, ani ksicht se na to prilis nehodil.. Dalsi tri detektivove jsou obcas zabavni, obcas ne, lumpove jsou nudni uplne, trochu me zamrzelo, ze z otce se vyklubal az takovy smejd (v klidu bych ty flashbacky ozelel, ale bez nich by to asi neslo, no.. to by musel byt uplne jiny pribeh), trpaslik je primo smesny a trapny.. a ten sen ke konci si mohli taky odpustit, vubec nesedel do kontextu, spise mi to pripadalo, ze jen chteji nejak prodlouzit stopaz. Ale posledni zuctovani, a sceny nasledujici po nem (hlavne ty) jsou uplne uzasne a doufam, ze na trojku nebudu muset cekat prilis dlouho.. is back. SUMA: prumer, casto nudici, vlastne tezici jen z uspechu jednicky, akcni sceny, i kdyz se snazi byt originalni, jsou vsechny na jedno kopyto, jedine ta v sidle toho Itala a nasledna hlaska Romea je uchazejici. Scenar dost deravy, ale... ale. Jsou tu stale nasi oblibeni bratri, nas oblibeny tatik a zaver vse haze z podprumeru do pekneho prumeru.. prosim Troyi, ukaz nam velke veci 6/10 ()

Reklama

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Některé scény skoro jako přes kopírák obšmahlé z jedničky, soundtrack z jedničky a pro mě (tady) strašně nesympatická Julie Benz, jejíž postava je mi téže nesympatická, protože si nejspíš myslí, že když ze sebe bude věty dávit hlubokým hlasem se silným důrazem na první slabiku a každé druhé slovo, které ze sebe drasticky vydere bude sprosté, tak bude drsná. Pro mě je pouze trapná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bohužel se Troy Duffy vůbec nepoučil, to co sráželo první díl, tedy nezajímavé a zpomalené střílečky tady opakuje dvojnásob.K tomu si přičtěte minimum vtipných hlášek, zapomeňte na drsný styl, 90% stopáže je to regulerní komedie, paradoxně co není moc vtipná.Směšný záporák, smrt oblíbené postavy, nahrazení Dafoea Julií Benz, která je sice neuvěřitelně sexy, tam ale všechny její klady končí.K tomu neskutečně zabité finále, doslova odfláknuté a přesně takový pocit mám z celého filmu, prostě je to odfláknutý.Našlo se samozřejmě pár momentů, který proslavili styl Troye Duffyho, celkově se ale jenom vykrádá a i ten příběh není nijak zvlášť strhující.Ve všech ohledech o dost slabší, což je dost škoda, jelikož tam kde se měl Duffy šanci zlepšit, se paradoxně prostě zhoršil a zajímavé je, že zatímco Norman Reedus vypadá po deseti letech úplně stejně, Flanerymu evidentně chutnal kokain.Neslané nemastné nic, které určitě zůstalo za očekáváním a i přesto si v roce 2019 pustim třetí díl :) 50%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno