Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Duffy namlsanej uspechem prvniho dilu si myslel, ze muze cokoliv, ale pride mi, ze zaroven se nemoh rozhodnout, co ze to teda vlastne chce natocit. Takze mame tu ocekavane hodne stylovou, krvavou a cool akci, sem tam s nejakym spickovym napadem a jediny, co mi vadilo, ze kolikrat hudba rve tolik, ze vlastne nejsou ani slyset vystrely a celkove zvuky. Pak tu mame taky jakejsi odvar Kmotra, predstavovanej flashbackama, kterej zaroven rozviji nejaky informace o velkym tatkovi a vlastne diky tomu je zaver filmu trochu slozitejsi, i kdyz uz nekdy od pulky odhadnutelnej. Podle me to bylo trochu zbytecny. No a pak tu mame cernou komedii, coz bohuzel kolikrat prevazuje na ukor prestrelek. Coz znamena, ze nekdo neustale fuckuje, brachove se dohadujou, Collins dela idiota, mame tu tri super vymlety flojdy, vecne je stirajici agentku v podani skvely Benz a spousta forku, kdy brachove neco poserou. Proste takovej trochu prekombinovanej mix, kterej je ale skvele natocenej, skvele obsazenej a kurevsky me bavil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že geniálny námet jednotky jednoducho nemôže byť zduplikovaný. Na moje potešenie som čakal väčšie sklamanie, ako bol výsledok. Herci si svoje postavy naozaj užívali, niektoré scény sa znova zaryjú do pamätí mnohých divákov, ktorí budú netrpezlivo vyčkávať na pokračovanie. Ja by som ho privítal tiež, ale nie s desaťročným odstupom. Malou nádejou je cameo Willema Dafoa na konci. Najsilnejšou zbraňou tohto pokračovanie je však akcia a dokonalé hlášky. 75%. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně Svatí opět in da action. Mno, zub času se na nich hodně podepsal, časový odstup je více než znát, už to nejsou tak cool machýrci jako v prvním díle, kde hláškovali a kosili vše, co se hýbalo (příběh, zápletka a celý průběh byl také atraktivnější a chytlavější). Citelnou ztrátou je absence W.Dafoeho, Benz se může snažit jak chce, ale tato princezna nesahá Dafoemu ani po kotníky. Pro fandy Svatých určitě příjemné a vítané pokračovaní po dlouhé době, pro ostatní jen průměrný, nic neříkající akční film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času "nasilu" a vlastne ma to veľmi nebavilo. V záverečnej polhodine akoby však niekto vymenil Troya Duffyho za nejakého podstatne lepšieho scenáristu a režiséra a zrazu to celé dostalo zmysel a šmrnc. Dokonca aj hlášky, dovtedy len trápne, začali fungovať. Prestrelka u Fondu je výborná a záverečné cameo s nábehom na trojku vynikajúce. Jednotka je zábavnejšia, ale dvojka má lepší príbeh a celkovo hlavu a pätu, preto hodnotím rovnako. Poznámka: Julie Benz sa snažila, ale nekúpil som jej to, možno kvôli tomu debilnému prízvuku, z ktorého občas vypadávala. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama