Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Duffy si dal desetiletou pauzu na pořádné promyšlení příběhu, protože věděl, že film nesmí zapůsobit, že to už diváci jednou viděli. Samozřejmě se zde najde dost podobností s jedničkou, ale vysoká kvalita zůstala nezměněna. Jsem rád, že herecká dvojka zůstala nezměněna, to samé ale nemohu tvrdit o absenci geniální postavy ztvárněné Defoem, která tady jednoduše chyběla. Nechci říct, že by Julia Benz zahrála špatně, ženský element byl příjemnou změnou od jedničky, ale Dafoe se svými hláškami zde chyběl. A to je prostě fakt. Příběh bych zařadil na podobnou metu co jednička, možná malinko slabší, ale hlavní zabiják působil vtipně, přítomnost Collinse coby Mexičana také pobízela k pousmání, návrat trojice policistů z jedničky jsem jednoznačně přivítal, no a Reedus s Flanerym zase perlili. Akce opět nadprůměrná, za ty peníze si neumím představit něco lepšího, krví se rozhodně nešetřilo, zpomalovací scény také potěšily. Závěrečná mega přestřelka kvalitním zakončením, uvidíme, co přinese trojka (doufám, že bude). Konec s návratem Defoea totiž dost navnadil. Dvojka dostává 76 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času "nasilu" a vlastne ma to veľmi nebavilo. V záverečnej polhodine akoby však niekto vymenil Troya Duffyho za nejakého podstatne lepšieho scenáristu a režiséra a zrazu to celé dostalo zmysel a šmrnc. Dokonca aj hlášky, dovtedy len trápne, začali fungovať. Prestrelka u Fondu je výborná a záverečné cameo s nábehom na trojku vynikajúce. Jednotka je zábavnejšia, ale dvojka má lepší príbeh a celkovo hlavu a pätu, preto hodnotím rovnako. Poznámka: Julie Benz sa snažila, ale nekúpil som jej to, možno kvôli tomu debilnému prízvuku, z ktorého občas vypadávala. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Metat povedené hlášky a být cool není jenom tak. Musíte prostě mít TO. A tenhle film TO nemá. Od první minuty se nám ale snaží namluvit, že jo. A tlačí při tom tak na pilu, že každá rádobydrsná hláška, každé "fuck" ve větě, je s přibývajícím časem otravnější a trapnější. Když nastoupila na scénu ta kravka, co si hrála na nejultimátnější drsňačku na světě, můj pocit trapnosti nad tímhle filmem stoupl na maximum, tak jsem tuhle zoufalou snahu o drsnost prostě vypnul. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak se nám po 10 letech hoši přeci jen vrátili a s nimi i několik dalších postav z prvního dílu jako trojce policajtů, David Della Rocco ve snové sekvenci, dokonce i ten starý děda jako majitel baru a možná i někdo další (tuším, že ten obchodník se zbraněmi). A přibylo pár dalších, hlavně sexy Julie Benz a Clifton Collins jr., který je důstojným nástupcem Rocca. Pokud máte rádi jedničku, bude se vám líbit i druhý díl. Možná je to i proto, že Duffy hodně postupů prostě pouze kopíruje a nepřináší až takovou inovaci (juxtapozice u přestřelek stále stejná). Prestože mám určité výhrady k hudbě (jakožto výrazného elementu), kdy u přestřelek běží takový elektronický remix, který mi moc nesedl, i když pár rockových vypalovaček se zde nachází, je to pecka. A na konci se jako velké překvapení objeví...... a s ním i otevřená vrátka do třetího dílu. Takže sem se sequelem a doufám, že to nebude trvat dalších 10 let. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Duffy namlsanej uspechem prvniho dilu si myslel, ze muze cokoliv, ale pride mi, ze zaroven se nemoh rozhodnout, co ze to teda vlastne chce natocit. Takze mame tu ocekavane hodne stylovou, krvavou a cool akci, sem tam s nejakym spickovym napadem a jediny, co mi vadilo, ze kolikrat hudba rve tolik, ze vlastne nejsou ani slyset vystrely a celkove zvuky. Pak tu mame taky jakejsi odvar Kmotra, predstavovanej flashbackama, kterej zaroven rozviji nejaky informace o velkym tatkovi a vlastne diky tomu je zaver filmu trochu slozitejsi, i kdyz uz nekdy od pulky odhadnutelnej. Podle me to bylo trochu zbytecny. No a pak tu mame cernou komedii, coz bohuzel kolikrat prevazuje na ukor prestrelek. Coz znamena, ze nekdo neustale fuckuje, brachove se dohadujou, Collins dela idiota, mame tu tri super vymlety flojdy, vecne je stirajici agentku v podani skvely Benz a spousta forku, kdy brachove neco poserou. Proste takovej trochu prekombinovanej mix, kterej je ale skvele natocenej, skvele obsazenej a kurevsky me bavil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama