Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že Vražda na Eigeru je vážně myšlený snímek. Na to má film dost pitomý příběh a hlavně scénář. Některé dialogy, pakliže se nejedná o komedii, (což se asi skutečně nejedná), jsou úplně zcestné a debilní. Když k tomu člověk přidá psychologii postav (žádná není), vyjde z toho slepenec různě hloupých scén, na který nemá smysl se dívat. Jakoby chtěl někdo zachránit odpad nenatočený scénáristický odpad z Moonrakera a Muže se zlatou zbraní použil ho jako základ pro jiný film, přičemž chtěl do filmu nějak dostat lezení. Naštěstí právě ty lezecké okamžiky v závěru film trochu zachraňují, byť jen vizuálně. A proč má sakra Eastwood helmu, jako kdyby právě zahodil sbíječku? A Geroge Kennedy jako lezec, ve kterém vesmíru? A když někdo leze jako první, jaktože visí na laně? ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Na Clinta dost netradiční, ale určitě povedený film, který u nás není moc známý. Přitom má 2 hlavní devizy - Clint hláškuje jako o život (možná víc, než v celé Dirty Harry sérii) a děj se povětšinou odehrává v nádherné panenské přírodě (ach, ta panorámata). A navíc to je poměrně napínavý, takže příjemné překvapení. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

První polovina je celkem rozvláčná, ale jak se příběh přesune do Utahu a posléze do Švýcarska, to je jiné kafe. Reálně natočené scény horských výstupů, při kterých se tají dech. Eastwoodovi role suše hláškujícího zabijíka, jak jinak, sedí a není divu, že mu každá káča skáče do postele...Inu, v 70-tých ještě svět nevěděl, co je AIDS...:) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův slušně natočený špionážně horolezecký thriller. Filmově něco jako pozdější Highlander, ale bohužel až od půlky filmu. Tou první dost nezáživnou polovinou je akční slátanina se světloplachým albínem coby šéfem špionáže, černou svůdnou agentkou milující starší pány a především Eastwoodem coby profesorem a nájemným zabijákem v zájmu státu v jednom. Slabší scénář pokračuje i ve druhé polovině, ale perfektní Eastwoodova režie horolezeckých scén, akce horolezců v extrémních terénech, krása přírody i žen jednoznačně převáží. Jen obsazení dobráckého starého přítele - George Kennedy - tady působí trochu jako pěst na oko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lEc1aEYmiA8 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)
  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)

Reklama

Reklama