Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Tvoří jej několik různorodých částí (krimi s vraždou a první Clintovou akcí, pak chvíli špionážní thriller, pak návrat do minulosti za Georgem Kennedym a nádherná americká příroda, a pak horské drama), které hezky navazují, mají spád. Nevybavuju si, jestli jsem někdy viděl lepší film o horolezcích. Ten výstup a sestup je skvěle nasnímaný, nálety vrtulníků si budete určitě pamatovat. A parádní dabing (byť až druhý), kdy Moravec na Kennedyho, to nemá chybu. A Brenda Venus - ta musela mít silikony! A moc pěkný ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův slušně natočený špionážně horolezecký thriller. Filmově něco jako pozdější Highlander, ale bohužel až od půlky filmu. Tou první dost nezáživnou polovinou je akční slátanina se světloplachým albínem coby šéfem špionáže, černou svůdnou agentkou milující starší pány a především Eastwoodem coby profesorem a nájemným zabijákem v zájmu státu v jednom. Slabší scénář pokračuje i ve druhé polovině, ale perfektní Eastwoodova režie horolezeckých scén, akce horolezců v extrémních terénech, krása přírody i žen jednoznačně převáží. Jen obsazení dobráckého starého přítele - George Kennedy - tady působí trochu jako pěst na oko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lEc1aEYmiA8 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co se hlavního hrdiny týká, je film klasickou eastwoodovinou: je to prostě zase ten drsný týpek, co podlehne svůdným ženám a sebenabouchanějšího chlapa smete ze své cesty jako obtížný hmyz. Bondovská zápletka se ve druhé polovině přesouvá do atraktivního vysokohorského prostředí, konečně dojde i na nějaké to napětí a dobrodružství... ale bylo to moc pozdě, moc dlouhé a strýček Hajaja mě nenechal vidět závěrečných cca 25 minut. Ne že bych měla pochybnosti, jak to dopadlo;-). Existuje možnost, že někdy dokoukám a možná tomu ještě malou hvězdičku přijebnu, zatím hodnocení ponechám ve vcelku slušném nadprůměru. 66% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clintův čtvrtý režijní počin (podle špionážního bestselleru Traveniana) už na dálku smrdí bondovkami (Clint hraje zabijáka pracujícího pro tajnou službu, kterému se do postele vnucuje jedna kost za druhou), ale víc než na akci se soustředí na vtipné eastwoodovské dialogy. Zbytečně dlouhé, od finále jsem čekal víc, ale dá se to. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Na Clinta dost netradiční, ale určitě povedený film, který u nás není moc známý. Přitom má 2 hlavní devizy - Clint hláškuje jako o život (možná víc, než v celé Dirty Harry sérii) a děj se povětšinou odehrává v nádherné panenské přírodě (ach, ta panorámata). A navíc to je poměrně napínavý, takže příjemné překvapení. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)
  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)

Reklama

Reklama