Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to dlouhé, to má fakt hodně slabou, nepochopitelnou a suchou zápletku a ještě sušší, nepochopitelnější a slabší pointu. Clint je bez chyby, předvádí přesně to, co se od něj očekává (má kamenný ksicht, suché hlášky, olky mu skáčou do postele takřka samy - tentokrát v trochu exotickém provedení a pěstí bych od něj nechtěl dostat), plus ještě pár věcí navíc, ale ten příběh je fakt slaboučkej a hodně z něj kouká, že je jen hala bala postavenou konstrukcí pro to, aby se mohly objevit úchvatné záběry z hor (Jonathanův výcvik - výstup na Eiger) a samozřejmě na Clinta (je pořád supr...). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samosebou je znát, že je Clint v sesli režiséra v začátcích, ale tohle je nuda jako prase.Fakt sem u toho usínal,vracel se v ději,dvouhodinovej film mi zabral celej páteční večer.Vůbec nepobírám proč , jak a vlastně nerozumim ničemu.Ten film je špatnej.Zase ale z druhý strany, některý Clintovi filmy z poslední doby stojej taky za hovno.30%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve filmografii sanfranciského hrdiny. Hemlock (Clint Eastwood) - ve dne profesor a sběratel umění, v noci nájemný vrah, má za úkol zneškodnit nepřítele, o kterém téměř nic neví (má jen indicii, že onen muž není Američan, pokusí se vystoupat na horu Eiger a napadá na jednu nohu). Dobrodružný thriller z prostředí švýcarských Alp, kde není nouze o napínavé scény s překvapivou závěrečnou pointou. P.S. Clint si vysokohorské horolezectví ve filmu vyzkoušel na vlastní kůži a předvádí zde obdivuhodný sportovní výkon, který dokonale zachytil kamerou. Stojí za vidění. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Tvoří jej několik různorodých částí (krimi s vraždou a první Clintovou akcí, pak chvíli špionážní thriller, pak návrat do minulosti za Georgem Kennedym a nádherná americká příroda, a pak horské drama), které hezky navazují, mají spád. Nevybavuju si, jestli jsem někdy viděl lepší film o horolezcích. Ten výstup a sestup je skvěle nasnímaný, nálety vrtulníků si budete určitě pamatovat. A parádní dabing (byť až druhý), kdy Moravec na Kennedyho, to nemá chybu. A Brenda Venus - ta musela mít silikony! A moc pěkný ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Před i za kamerou obdivuhodná a náročná práce, avšak z celkového pohledu je Vražda na Eigeru jakýmsi mixem chaotického špionážního thrilleru s britským feelingem (Bond) a dobrodružné výpravy na pouštní skaliska, kde musí hlavní protagonista podstoupit horolezecký výcvik, z něhož bude přezkoušen při výstupu na Eiger. Téma je nápadité, avšak první půlka filmu působí s tou druhou jaksi kontraproduktivně, což je největší kámen úrazu. Naštěstí jsem měl ovšem i tak o zábavu postaráno. Můj herecký favorit George Kennedy se obstojně postaral u humornou stránku filmu a spolu s Eastwoodem tvoří vcelku přesvědčivé duo, které patří mezi prioritní pozitiva filmu, i když jich není zrovna moc. Já to však vidím na 75% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)
  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)

Reklama

Reklama