Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka nestrhne. O čo tu ide je reálny Clint Eastwood v krkolomných horolezeckých scénách v americkom Utahu a na skutočnom švajčiarskom Eigeri. Škoda, že sa film do tejto roviny dostáva až po naťahovanej a nezaujímavej prvej polovici, ktorá evokuje priemernú starú bondovku bez Seana Conneryho... Ale Utah a Švajčiarsko moc pekne a strhujúco nakrútené. Režírovať a súčasne byť pred kamerou v takýchto lokáciách (a nepoužívať kaskadéra!), to si zasluhuje obdiv. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve světě tajnejch služeb se hodní stávají zlými a zlí hodnými rychleji, než spadne horolezec z Eigeru. A známej nájemnej vrah, profesor a kamzík, tedy Herr Doctor Hemlock dostane možnost si to užít na zmrzlý hoře s dalším potenciálním vrahem na laně. Nejdříve však musí předvést reklamu na dioptrický i sluneční brýle a poněkud trapným způsobem vypěsťovat karatistickýho černopáskaře i namáklýho mistra světa, ale pak už se může s vtipnými hláškami na rtech vydat na severní stěnu Eigeru. Já si to tedy celkem užil, i když jsem několikrát zaplakal nad logikou doktorova jednání, ale jinak mne zamotanost příběhu rozhodně pobavila. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních režijních pokusů Clinta Eastwooda. A rozhodně ne lehký. Být za kamerou a přitom lozit po skalách, to chce pořádný kus odvahy. Film má dvě hodiny, bohužel skvělé tempo nasadí až tak posledních 50 minut. A těch padesát minut uteklo jako voda. Napětí se dalo krájet, navíc krásné obrázky samotného Eigeru a výborné výkony všech čtyř horolezců v čele s Clintem. za těch padesát minut bych dal možná i plný počet. Jenže... Ano, začátek. To se do tohoto filmu absolutně nehodilo. Něco ve stylu Bonda. Nebudu to mít Clintovi za zlé, protože to tak asi chtěl, ale musíme si přiznat, tou první hodinou prostě šlápl vedle. Pokud chtěl natočit horolezecké drama, rozhodně by se bez toho začátku obešel. Pokud to ale chtěl zkloubit s detektivním příběhem, moc se mu to nepovedlo. Oboje totiž v tomto případě nejde dohromady. Nicméně právě za tu druhou půli si to 3* zaslouží..... Pokud ale chcete vidět, jaká může být Eiger svině, doporučuji Nordwand. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Huh? Co je zase tohle za skrytej a nedocenenej poklad zlateho fondu kinematografie? Ja jsem vedel, ze Clint Eastwood je borec co si temer ve 100 letech nataci filmy, ve kterych hraje hlavni roli a jeste k nim dela hudbu. Co jsem ale nevedel, ze si v 70's natocil prvotridni bondovku, ve ktere hlaskuje jako Arnold a ve ktere si v nadhernem Alpskem prostredi vystoupa na Eiger (bez kaskaderu), kde se jeste na vrcholu potka s Reinholdem Messnerem, wtf? Nejvetsi borec filmove historie? 9/10 ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Na Clinta dost netradiční, ale určitě povedený film, který u nás není moc známý. Přitom má 2 hlavní devizy - Clint hláškuje jako o život (možná víc, než v celé Dirty Harry sérii) a děj se povětšinou odehrává v nádherné panenské přírodě (ach, ta panorámata). A navíc to je poměrně napínavý, takže příjemné překvapení. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Druhý den natáčení zabil uvolněný kámen horolezce Davida Knowlese. Několik minut předtím se pohyboval na stejném místě Clint Eastwood. (džanik)
  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)

Reklama

Reklama