Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten druhý díl nevznikl. Tohle je vlastně podobný mix parodie, komiksu a akce jako u nedávného Nobodyho, jen se to tváří ještě víc vážně. Ale o to absurdněji - vědomě - pak vyznívají některé scény. U nichž se člověk sice rovnou neřechtá, ale příjemně a jemně ho pobaví, to zase jo. Maminka hrdiny je skvělá. Mně se zde zvolená nadsázka líbí a držela mě v poklidu až do konce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už po první scéně, ve které Malone postřlí celej barák plnej zabijáků, jsem věděl, že tohle bude můj šálek čaje (v tomhle případě spíše whisky). Máme tu klasického noirového hrdinu, který nejde pro výstřel s pistole daleko a i v dnešní světě si vystačí se starou károu. Je to pořádně akční, plné drsných hlášek a správně ujetých postav. Hlavně je to celé zabaleno do stylového noir kabátku, který z toho dělá podívanou nejen pro fajnšmekry. Thomas Jane ještě nikdy neměl tolik charismatu, hlášek a olova v pistoli. Ving Rhames je čím dál tlustší a Elsa Pataky je prostě k nakousnutí. To celé v režii překvapivě velmi jistého Russella Mulcahyho, který už podruhé za krátkou dobu prokazuje, že ještě dobré filmy umí točit, i když si mezitím stačí natočit úplnou blbost typu Král Škorpión 2. Jen škoda toho příběhu, který je ke konci až moc překombinovaný a chvílema si hraje na víc, než čím opravdu. Ale žánrová lahůdka z toho vznikla i tak. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost plná akce, brutality, krve, skvělých ujetých postav a barviček... Nízké hodnocení zřejmě způsobilo očekávání diváků, že se bude jednat o seriózní kriminálku. Tak to ne!! "Give 'em Hell, Malone" je zejména parodií na řadu starších kriminálek a městských akčních drsných grindhousů. Dialogy jsou jedna obrovská změť blábolů a sraček, které postavy vypouští z huby. Ale o to je to větší sranda. Prostě totálně pitomá, ale technicky vydařená záležitost, kde je vše pěkně komiksově zaobaleno a divák může klidně vypnout unavený mozek a skvěle se bavit... Já se bavil od začátku do konce. /75%/ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Russell Mulcahy ušil správny gangsterský kabát poznačený dierami po vystrelených guľkách, ktorému vložil do jedného vrecka ženskú príťažlivosť a do druhého dobrú dejovú líniu. Tento kabát presne sadol hlavnému predstaviteľovi, ktorého stvárnil Thomas Jane, ktorý po úspešnom vystúpení v The Mist ma zase raz príjemne prekvapil. Film je určite kontroverzný a tak sa niekomu môže zdať ako brak, ale ak ste fanúšikom Sin City, alebo Pulp Fiction určite nájdete aj v tomto príbehu niečo čo vás osloví a načo tak skoro nezabudnete. Osobne si myslím, že je to "výťažok" týchto dvoch spomenutých historiek o fungovaní podsvetia v rovnakom období(doba, keď sa nosili plášte a klobúky) s tým rozdielom, že S.City a P.Fiction ponúkajú viac príbehov a ich následnú spojitosť a Give 'em Hell len jeden príbeh. Najväčšie zhody s S.City obrovská podobnosť čiernobieleho príbehu dobrého zločinca Marva (M.Rourke) s tým rozdielom, že príbeh Malona bol farebný čo mi ešte viac vyhovovalo a s P.Fiction samotná adaptácia Vinga Rhamesa, ktorý tam účinkoval a drsné vykreslenie činov jednotlivý postáv. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je ultimatni, Malone vlitne do baraku, naprosto bez problemu zmasakruje asi 50 lidi a vymaluje zdi na rudo. Bohuzel to je z celyho filmu nejlepsi scena, nic vostrejsiho uz Mulcahy nepripravil. Ne, ze by to bylo vylozene spatny, ale moc mi nesedla hudba a film neni typickej akcnak, spis si to hraje na takovou jakoby noirovku a cely je to spis o jednotlivejch scenach, ktery jsou obcas fajnovy, ale jako celek se film docela tahne a na scenari by taky jeste chtelo zapracovat. Dalsi problem je, ze misto aby Malone kosil hromadu anonymnich sracu, vyrysuje se tu par hlavnejsich zaporaku, takze je docela nouze o prestrelky a bitky. Nastesti tu mame jako protivniky obrovskyho drsnackyho Rhamese a hlavne nechutnyho popalenyho Hutchinsona, kterej si tak trochu hraje na Jokera. No a samotnej Jane je naprostej drsnak, kterymu nevadi kulka do bricha, zvladne u toho jeste nekoho serezat a hodit nejakou tu hlasku. Jeste bych Mulcahyho pochvalil za vizualni stranku, ta je docela stylova. Skoda, ze to neni sviznejsi nebo aspon napinavejsi, takle jen 3*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)

Reklama

Reklama