Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo, Malone. Všechny scény, motivy a postavy jen na efekt, asi jako snaha použít slovo "hell" stokrát jinak. Kdyby aspoň intertextovost fungovala - tarantinovský kufřík je motiv prázdný stejně jako dost nešikovný odkaz na zrcadlovou scénu z Dámy ze Šanghaje. A ten nevyužitý voiceover... what the hell..? ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý začátek nacpal zbytku filmu roubík příliš hluboko do krku - následné dění se nese v mnohem poklidnějším a ne tak zábavném duchu než je Maloneho úvodní, poměrně zběsilý a suše cynicky komentovaný masakr. Přeskok z komiksově odlehčeného cákání se v krvi do pochmurnějších noirových louží by nevadil, ovšem pouze v případě poněkud hutnějšího děje a více propracovaných vedlejších postav. 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luxusní úvod a postavy napsané tak, že nevadil ani nehrající Thomas Jane, protože to za něj v pohodě obstarali Hutchinson a spol.. Jenže to bylo v tomhle pokusu o noir vše, co stálo za řeč. Neříkám, že některé hlášky neměly něco do sebe, stejně jako se našly sekvence, které uvíznou v paměti, ale dohromady to prostě nešlapalo. Proč, to je otázka. Je to škoda, protože tahle záležitost se mohla stát kultovní.60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý vizuál ale tento film mi teda poriadne nesadol. Nezaujímavé postavy a príbeh si podávajú ruky a k tomu všetkému mi ten monológ liezol celý film krkom rovnako ako sitkomovské scény. Hutchison opäť prehráva ešte horšie ako v Punisher War Zone. Chcel to byť Payback? Vznikol však druhý Spirit! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)

Reklama

Reklama