Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clinta v postavách drsňákov priam žerem, ale toto bolo príliš veľké sústo na strávenie... Darmo som mal celý čas vypnutý mozog, tie všetky logické lapsusy, triviálne dialógy a absolútne nehorázny záver sa fakt nedali stráviť. Okrem toho réžia značne zmätená a fádna, strihač sa tiež veľmi nezapotil, scenáristi si dali tak dva dni práce...výsledkom je The Gauntlet- narýchlo zbúchaná infantilná zlátanina. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pocta akčním filmům 70. let a skvělá zábava s výborným Clintem Eastwoodem, který zde, narozdíl od série o Drsném Harrym, působí velice nerozhodně, nejistě a naivně, což je velice zajímavý a zábavný pohled. Hlavní hrdina zde má za úkol dopravit z místa A do místa B, svědkyni soudního procesu. Cestuje se dodávkou, autem, na motorce, vlakem či autobusem a nebezpečí číhá doslova na každém kroku. Jedno je jisté, už v roce 1977 Clint Eastwood opakovaně dokazoval, že je velice schopným režisérem a například skvěle natočená akční scéna, kdy se po silnicích nahání vrtulník s Harleyem, který řídí Clint, patří k naprosté špičce tohoto zábavného a napínavého snímku. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Clint jede autem, Clint jede sanitkou, Clint jede policejním autem, Clint jede na motorce, Clint jede vlakem, Clint jede obrněným autobusem... uf. Jak sami vidíte, tak nic převratného se v Železném stisku neodehrává. Jedná se totiž o průměrné béčko, kterému sice nechybí akce, ale zato nápady. Vše je takové unylé a i to závěrečné cedníkování autobusu není žádná sláva. A když se k tomu přidá i to, že samotný Eastwood zde není příliš výrazný a film místo něj musí táhnout Sondra Locke v roli drsné prostitutky, při čemž vypadá jako něžný andílek, tak z toho vychází čistý šedý průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek by se klidně mohl jmenovat Million Bullets, Baby. Dle zdejšího hodnocení by se mohlo zdát, že nejde o nějak zvlášť dobrý film (62% u Eastwooda je možná méně), spíše o nějaké béčko, což svým způsobem i je, avšak má tempo, spád, dobrou akci i děj, byť některé jednání postav je v rozporu s logikou. Jak předesílá moje první věta komentáře, hodně se tu střílí (v některých scénách až zbytečně moc), atmosféra je občas hutná a drsná, což umocňuje výsledný zážitek. Kladně hodnotím nejen Clinta, ale také jeho hereckou kolegyni Sondru Locke. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)
  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama