Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mohl to být Jeden mezek pro sestru Augustinu, jenže to by sexuální kovboj musel mít se sukněmi jiné záměry, než se začít pod ně schovávat.. Někde od setkání s motorkáři v poušti to začne vršit jednu hrůzu za druhou (útěk před vrtulníkem se zřejmě nevidomým střelcem, šíleně zrežírovaná rvačka ve vagónu, Shockleyho vylívání srdíčka v motelu), ale to vše je jen slabý odvar proti velkému finále. To do města Phoenix totiž přijede pouť včetně střelnice a komediantů.. Těžko v Clintově režijní filmografii najít něco, co by bylo takhle mindless.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka atypická tím, že Clint tentokrát hlavně drsně mluví a v tom jednání to zase taková sláva není (prakticky nevystřelí a víc ran dostane než rozdá). Většinu času to má ale docela dobrou atmosféru a i ta netradiční dvojice polda/štětka víceméně funguje. Bohužel jde film totálně do kopru v závěru. Ementál-bus by ještě šel při velké dávce tolerance přežít, ale zúčtování v hloučku policistů už je čirá parodie. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že ho naprosto okatě vykradli autoři 16 bloků (polda/svědek, cesta k soudu, zkomrumpovaná policie, autobus) a dokázali udělat lepší film. 50% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clinta v postavách drsňákov priam žerem, ale toto bolo príliš veľké sústo na strávenie... Darmo som mal celý čas vypnutý mozog, tie všetky logické lapsusy, triviálne dialógy a absolútne nehorázny záver sa fakt nedali stráviť. Okrem toho réžia značne zmätená a fádna, strihač sa tiež veľmi nezapotil, scenáristi si dali tak dva dni práce...výsledkom je The Gauntlet- narýchlo zbúchaná infantilná zlátanina. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Stisk, s jakým se Eastwood chopil svého filmu, by se rozhodně nedal nazvat železným, avšak mezi tupými akčňáky v Eastwoodově filmografii přece jen trochu vyčnívá. Nechybí zde vtip v podobě osobních narážek na slečnu Locke, několik zručně nasnímaných záběrů při pronásledování helikoptérou a jakási parodie na Harryho Callahana. Zbytek spadá do hlubokých béčkových vod, což bravurně potvrdila několikaminutová série výstřelů na nezničitelný autobus. Doufám, že i tato pasáž měla být vtip. 50% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další peckovej nášup, s Eastawoodem, který opět sype řadu skvělých hlášek! Mohlo být víc akce, příběh jednoduchý a beru to jako jednohubku. Nejvíc mně rozsekala scéna, v tom vlaku :D " Holku neuhodíš. Že?! " " Ale ano! " No a konec mohl být lepší. Na to, jakou jsem měl na hovno náladu, mi jí tenhle film zpět vrátil. :) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama