Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka atypická tím, že Clint tentokrát hlavně drsně mluví a v tom jednání to zase taková sláva není (prakticky nevystřelí a víc ran dostane než rozdá). Většinu času to má ale docela dobrou atmosféru a i ta netradiční dvojice polda/štětka víceméně funguje. Bohužel jde film totálně do kopru v závěru. Ementál-bus by ještě šel při velké dávce tolerance přežít, ale zúčtování v hloučku policistů už je čirá parodie. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že ho naprosto okatě vykradli autoři 16 bloků (polda/svědek, cesta k soudu, zkomrumpovaná policie, autobus) a dokázali udělat lepší film. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se tady hodnocení rozchází. Skvělá hudba uvádí tento film. Ale to je všechno. Clint hraje moc dobře, ale to prostě nestačí. Souhlasím zcela s tím, co napsal Superpero. Nudný film, zoufalá režie, příšerný konec, kdy se kordon policistů kouká na to, jak se tam ti tři postřílí. Bauer a spol asi koukal na jinej film, jinak si to nedovedu vysvětlit .-( ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovská klasika s drsným hláškujícím poldou, kterému tentokrát zdatně (se)kunduje lehce hysterická štětka, jejíž přeprava k soudu se jeví čím dál komplikovaněji. Film ničím nepřekvapí, nenadchne, ale jestli nejste alergičtí na tradičně největšího borce Clinta a nenáročná, prostoduchá akce vás zabaví, aniž by utrpěla vaše důstojnost a pověst převelikého inteligenta, pak směle do toho. Nemrzí mě, že jsem u "The Gauntlet" usnula, ovšem ještě méně by mě mrzelo, kdybych vydržela bdělá až do konce. Příjemná oddychovka na propláchnutí mozku od kravin všedního dne. Zdejších 64% je odpovídajících. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná, kde se dají dohromady kurva a opilec. Oba tvrdí jak žula, ale jen na povrchu. Zdánlivě nudný úkol se přemění na smrtíví past, kde si naši hrdinové nejsou ničím jistí. Eastwoodovi skvěle kontrovala Sondra Locke, která chvílemi C. E. i přehrávala. Nechápu proč tady konec všichni haní. Jinak tolik policistů pohromadě jsem ještě neviděl :-) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno