Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek by se klidně mohl jmenovat Million Bullets, Baby. Dle zdejšího hodnocení by se mohlo zdát, že nejde o nějak zvlášť dobrý film (62% u Eastwooda je možná méně), spíše o nějaké béčko, což svým způsobem i je, avšak má tempo, spád, dobrou akci i děj, byť některé jednání postav je v rozporu s logikou. Jak předesílá moje první věta komentáře, hodně se tu střílí (v některých scénách až zbytečně moc), atmosféra je občas hutná a drsná, což umocňuje výsledný zážitek. Kladně hodnotím nejen Clinta, ale také jeho hereckou kolegyni Sondru Locke. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový typický sedmdesátkový Eastwood u kterého jsem s překvapením shledal, že ho nemám okomentovaný. Tempo jako obvykle není bůhvíjaké, ale kdo je fanouškem filmů z této doby tomu to překážet nebude. Pravda i já mám vůči Sondře Lockeového stran herectví jisté výhrady, ale chápu, že jako tehdejší Clintova manželka měla své jisté. Naštěstí tu trochu nevyrovnanou první polovinu zachrání spektakulární finále a ať už za něj nebo prostě z nostalgie tu čtvrtou hvězdu přidám.70% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pocta akčním filmům 70. let a skvělá zábava s výborným Clintem Eastwoodem, který zde, narozdíl od série o Drsném Harrym, působí velice nerozhodně, nejistě a naivně, což je velice zajímavý a zábavný pohled. Hlavní hrdina zde má za úkol dopravit z místa A do místa B, svědkyni soudního procesu. Cestuje se dodávkou, autem, na motorce, vlakem či autobusem a nebezpečí číhá doslova na každém kroku. Jedno je jisté, už v roce 1977 Clint Eastwood opakovaně dokazoval, že je velice schopným režisérem a například skvěle natočená akční scéna, kdy se po silnicích nahání vrtulník s Harleyem, který řídí Clint, patří k naprosté špičce tohoto zábavného a napínavého snímku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Týdeník Village Voice si krátce po uvedení filmu v jedné recenzi povšiml, že „na filmovém plátně se z Eastwooda pomalu a v hrubých obrysech stává někdo jiný. Zranitelný muž, který potřebuje oporu v ženě“ a trefně tak popsal Clintovu filmovou proměnu od samotářských a drsných policistů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama