Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, takze tato US komedia na mna nefunguje. Pan VychodnyLes v roli Highway-a je sice na urovni, ale zasmiat sa niet comu, a US styl humoru je tomu europskemu /Spencer, Hill, DeFunes, Benny Hill, Stan Laurel, Oliver Hardy  + ceskoslovenske komedie/ na hony vzdialeny. Vycvik vojakov je sice drsny, ale to je asi vsetko, dialogy casto umele, sice drsne, ale miestami az prilis bila do oci snaha o komedialne hlasky. I pre stareho pana Vychodneholesa plati, že s humorom opatrne. Humor je vec vazna, je ako krehka nadoba, staci malo a rozbije sa.  Rezia je na urovni, ale co z toho, ked samotny Vychodnyles nema komedialny talent /raz darmo, Jack Lemmon je Jack Lemmon - to bol pre mna pan komik/. Drsny vycvik - tak na tom sa uz fakt nie je comu zasmiat. Raz darmo,VychodnyLes v 80. rokoch 20. storocia vyhasol, a nemal dohromady co ponuknut. Ani tie dve umele pokracovania Dirty Harryho nedokazali v 80s jeho karieru zachranit. 130 minut je sialene vela. 40 % ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Taková správná chlapácká komedie na zabití nudy. Clintova postava opět jako přes kopírák. Zatrpklý starší chlap, který se non-stop tváří nasraně. Tady ze sebe navíc sype hlášky typu: "Co kdybych tě vohnul přes stůl a vrazil ti ho do prdele? Načež potenciální oběť sexuálního napadení, která patrně neví nic o anatomii lidského těla, odpovídá otázkou: "Vo čem to mluvíš?" Kdybych to neviděl s tím otřesným dabingem, možná bych hodnotil i lépe. Zajímavost: Věděli jste, že Clint svým pohledem během natáčení zranil skoro dva tucty lidí? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost drsnej film. Eastwood je v roli valecnyho veterana vynikajici a vlastne na nem stoji celej film. Nejlepsi casti filmu jsou, kdyz se s nekym dohaduje nebo buzeruje svoje marinaky, protoze ze sebe fakt sype jednu ultimatni hlasku za druhou. Kdyz se dohaduje se svoji manzelkou, tak to pusobi spis komicky. Mozna to tak ale bylo mysleny, tezko rict. Kdyby ten film nebyl tak dlouhej, dal bych pet, ale takle tam je precejen nekolik hluchejch mist a nekolik scen, ktery tam bejt nemuseli, takze jen za 4*. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tak túto opakovačku som si mohol odpustiť. Síce ani nedojalo ani neurazilo... ani pred tridsiatimi rokmi, ani teraz... ale z voleja viem si predstaviť milión iných prínosnejších "vypinakov"... tiež plnohodnotnejšie strávený čas so svojim dospievajúcim synom, hoci (vzhľadom na generačný rozdiel) prekvapujúco chvíľami až nadšeným fanúšikom Eastwooda... Napríklad sme radšej mohli dať posledného Shafta. No fakt! Až na pár podarených, dnes obzvlášť chrumkavých hlášok (Eastwood & Van Peebles) a prvých takmer brilantných 20 minút (ktoré ma pri preskúmavaní "terénu" v konečnom dôsledku oklamali) niet o čo stáť. Hlavne ako režisér (ktorý aj z fádneho scenára vymláti maximum) dospel Eastwood až v deväťdesiatkach. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Eastwood se rozhodl, že jeho bývalou manželku bude hrát žena přibližně stejného věku jako on, aby byl snímek divácky věrohodný. Obsazena byla Marsha Mason. (ClintEastwood)
  • Eastwood musel ještě před natáčením získat souhlas amerického ministerstva obrany, aby mohl natáčet na skutečných vojenských základnách. Ministerstvo ale nemělo příliš pochopení, a tak byl scénář změněn a pravidelná armáda v něm byla nahrazena námořní pěchotou. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama